Har en ganska simpel vit dörr in till badrummet. Typ som denna https://www.k-rauta.se/produkt/innerdorr-200-slat-vit-bd-7x2015/5700360101960
Tyvärr verkar en av skruvarna som den sitter fast med i dörrkarmen(Den översta av de tre på https://www.swedoor.se/getmedia/f6d6741e-20d4-4f04-9e31-c2800b661638/img ) ha problem och blivit mer och mer urskruvad med åren så nu går dörren snett när man ska stänga den och man får "lyfta upp" den lite för att kunna stänga den helt.

Provade försöka dra åt skruvarna, men misstänker att gängorna pajat. Men finns det något man kan göra eller är det bara att byta karmen?

Jag har också en fönsterbräda som tvååringen tyckte det var en bra ide att försöka stå på tidigare. Lyckades rädda själva fönsterbrädan, men då den satt uppe med sådana här konsoler https://www.byggbeslag.se/image/2546/7500fed43fcd2a843ca5cb245ef72c2e.jpg så blev det inte så snygga hål i innerväggen. Kan man spackla dem och borra nya?
 
J JonasS1 skrev:
Har en ganska simpel vit dörr in till badrummet. Typ som denna [länk]
Tyvärr verkar en av skruvarna som den sitter fast med i dörrkarmen(Den översta av de tre på [länk] ) ha problem och blivit mer och mer urskruvad med åren så nu går dörren snett när man ska stänga den och man får "lyfta upp" den lite för att kunna stänga den helt.

Provade försöka dra åt skruvarna, men misstänker att gängorna pajat. Men finns det något man kan göra eller är det bara att byta karmen?

Jag har också en fönsterbräda som tvååringen tyckte det var en bra ide att försöka stå på tidigare. Lyckades rädda själva fönsterbrädan, men då den satt uppe med sådana här konsoler [länk] så blev det inte så snygga hål i innerväggen. Kan man spackla dem och borra nya?
Trälim på avbrutna tändstickor räcker oftast för att få skruven att fästa igen.
Vad är det för väggmaterial där konsolen satt?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.