Vi har efter lång tid och många kontkater landat på Fiskarheden och husmodellen Tranan. Vill dock ändra lite både planlösning och husets utseende. Vi ska till exempel ha två extra takupor som på modellen spoven. Finns det någon som har bilder eller ideér på planlösning samt husets utsida? Om någon har byggt Tranan skulle jag också uppskatta information om vad priset landade på. Våran tomt går på 200000. Utöver detta blir det bygglovsansökning samt vatten och avlopp för 170000. Snälla kan någon hjälpa mig med inspriation! Tack!

Lin
 
Hej Lin.

Vi ska bygga ett modifierat tranan i falun, byggstart vecka 45.

Vi har faktiskt kortat av huset (lika långt som hägern), eftersom vi vinner lite ur energisynpunkt samt spar ca 72000:-.

Vi har till motsats från er tagit bort takkuporna (-60000), för att vi tycker att huset ska likna en en norrbottensgård samt delvis för pengarna. Men istället har vi valt att ändra takvinkel till 27grader, och få 1.80m där snedtaket börjar.

Personligen tycker jag det är mera värt än det små takkuporna på spoven, man får mer användbara rum, men som sagt det är min högst personliga åsikt :)

Vårt hus med tillval och avdrag (-70000 i eget arbete) kommer att kosta ca 1.750.000, och då har vi ganska hög standard, med FTX, 2.60 i nedre plan, kakel o klinker, aluminiumvitvaror inkl. induktionshäll, större kök, snyggare trappa, mattlackade askgolv, mm.

Tranan i originalutförande kostar ca 1.760.000 nyckelfärdigt om jag inte missminner mig. Men då tillkommer badrumsmöbler.

Tycker att orginalplanlösningen är usel, så jag ritade en egen.

Vart kommer ni att bygga?

Försöker lägga in en bild på planlösningen, men det funkar inte just nu. Får återkomma senare


mvh Arvid
 
Hej!
Tack för information!
Vi kommer bygga utanför Norrköping. Vi har fått en offert här på 2177000 med två extra takkupor (38000) samt kostnad för ombyggnation, pardörrar. Offerten beräknas på det hus som man kan se på deras hemsida under Tranan. Ett vitt (beige) hus med tre takkupor och stort fönster. Kallas tranan 4.

Låter som om erat hus är mycket billigare. Undrar varför????? Kostnader för entrepenad i Norrköping kanske är högre. Vi invänter fortfarande arkeologisk utredning på marken så vi vågar inte påbörja kontakt med säljare än. Har endast fått offert.

Jag kan tänka mig ka köket där som vardagsrummet är i dag. Matbord där det står på ritningen men inte som adskilt rum. Där köket är kan jag tänka mig ha vardagsrum. Har lite svårt att få till planlösning men känns inte som nå´t stress kring det än. Skulle va roligt att se hur ni gör. Har ni en hemsida eller? Skulle va roligt att fortättningsvis följa erat projekt så kanske jag kan lära en massor av er innan vi börjar. Som sagt; tack för informationen.

Lin
 
Hej igen.

Nu fungerade det bättre med att bifoga planlösningen.

Denna planlösning passar oss väldigt bra eftersom vi har solen mest på baksidan, och vägen på framsidan.

Hoppas ni kanske får lite ideer.

Mvh Arvid
 
  • vår_planlösning.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej igen.

Angående priser så skiljer det sig ganska mycket på vart i landet man bygger. Då fiskarheden har sitt säte i Borlängebara bara 2 mil från Falun så bör det bli billigast nära borlänge, eftersom dom har många entrepenörer lokart som dom anlitar kontinuerligt.

Undrar om inte bilden du hänvisar till är ett spoven??? Ser i alla fall mycket likt ut.
 
Hej igen Arvid!

Har skickat pm till dig men jag vet inte om du sett det? Huset är Tranan och det är just det huset jag fick offert på. 75 000 kronor för ombyggnation till just det huset. Kolla gärna pm som jag skickade för jag ställde nog lite frågor där också.

Lin
 
Hej Lin.

Jo, vi har kikat in i ett tranan här i Falun, och det är riktigt fint. Dom hade heller inte originalplanlösningen.

Sedan har vi varit och kikat på ett hägern, ju är lika långt som vårt och som hade samma planlösning som vi har tänkt.

Vi var till en början lite rädd för att den invändiga längden inte skulle räcka till, men det kändes inte alls trångt efter att sett det live.

En annan kollega till mig har byggt ett borohus med samma planlösning ungefär, så vi vet ganska väl hur huset kommer att upplevas när det står klart.

Men ett bra tips är att åka runt till många visningshus och kika, för man kan alltid snappa upp saker från varje hus som man tycker är smart eller snyggt.


Bifoga gärna en skiss så man ser hur ni tänkt. Tycker det är roligt att kolla andras planlösningar :)

Vi kommer nog inte att ha någon hemsida, eftersom ingen av oss är särskilt kunniga på det.

Man kan definitivt lära sig mycket genom andra. Jag har redan fått många tips av min kollega. Och att sätta sig in själv i allt tar väldigt lång tid :)

Har ni funderingar så är det bara att fråga på.

Mvh Arvid
 
Hej. Vi bygger ett modifierat Spoven, där vi tagit bort takkuporna.

För avdraget vi fick, gjorde vi en utbyggnad på nederplan, ryggåstak på övervåningen, tjockare ytterväggar 190 istället för standard 145, en annan trapp "Landhaus" med sättstag, samt tak över balkongen.

Våran planlösning liknar ju väldigt mycket Arvids:)
Ni kan följa vårat husbygge på denna blogg
http://christina-robert-husbygge.blogspot.com/

Mvh Robert
 
  • Huset.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej allihopa!

Vi bygger oxå ett Fiskarhedenvillan, vårt val blev Hägern. Även om vi från början var helt inne på Tranan. Det är ett väldigt fint hus. Vad kul att se flera som fastnat för deras hus.

Vi har oxå en liknande planlösning som er andra och bifogar den om det är någon som vill se.

Hittills är vi väldigt nöjda med husleverantören men vi har ju å andra sidan inte börjat bygga än.

Arvtheshark, vart ska ni bygga? Vi skall nämligen oxå bygga i Falun, i Källviken.

mvh/ Freddan å Maya
 
  • planlösning.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Fransfredrik>> Vi ska bygga på galgberget, men det blir ju väldigt nära källviken, faktiskt närmare än jag trodde nu när man kan köra upp från det hållet.

mvh Arvid
 
Hej, och tack för alla svar! Väntar fortfarande på att arkeologen ska komma i gång. VÄNTA VÄNAT det känns som om kommunen kan börja betala mig snart i stället. Nej så farligt är det inte men man undrar hur kommun/länsstyrelse osv kan ta ut så mycket pengar när de inte kan ge bättre service än vad de gör.

Vi är fortfarande inne på Tranan. Från början av ville vi bygga en norsk husmodell då jag kommer från Norge. Kommunen var inte så villig (statsantikvariet tyckte huset passade bättre i alperna). Tur att hon ska gå i pension snart. Jag tänker nog kämpa lite till med mitt norska hus om arkeologen inte hittar en massa gravar.

Sickar med en bild på mitt norska hus. Vill inte ha timmer på bottenvåning utan stående panel (bred) med timmerstockar i hörn. Delen där uppe ska va timmer. På norsk kallas detta stavlaft!

Får se om det blir Tranan eller norsk modell.

Lin
 
Här kommer bilden jag missade ovan!

Lin
 
Hej, har precis fått in en offert ifrån FH på Spoven. Jag hade begärt in uppgift på nyckelfärdigt och fick till svar 2 685 000 varav materialleveransen skulle gå på 1062 000. Det lät ju helt orimligt! Någon som har någon uppfattning? Om Tranan skulle kosta knappa 1 800 000 så känns det ju lite konstigt!? Tacksam för svar,
Camilla
 
Vore intressant om ni alla kan specificera era priser lite. Är det nyckelfärdigt? ingår platta på mark? vad kostar era materialsatser?
Levererar fiskarheden materialsats i block eller lösvirke?
 
I mitt fall var detta helt nyckelfärdigt med platta! Jag skall maila min kontakt på FH och ifråga sätta priset. Han har specat allt så jag skall säga att jag skall kolla runt med egna snickare mm. Det är lösvirke kan man väl säga som är uppkapat!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.