Hej
Ni som funderade på att bygga Finskt,hur gick det?
Har ni några bra eller dårliga upplevelser angående husen ni byggde, eller håller på att bygga. ???
 
Perkele vad bra det går ! ;D
150m2 på 1-plan i sthlm-län för 1,8milj sek inklusive allt dock utan bergvärme,ej inräknat pris för eget arbete... ::) Kul är det och bra blir det,men det är inte klart än ! :)
 
Vad innebär "Finskt"?

Vilken hustillverkare gäller det?
Är det finsk arbetskraft?
Kommer materialet från Finland?

 
Hej
Titta på tidigare inlägg angående Finska hus
 
Vi har tittat rätt länge på finska hustillverkare. Men vi velar så mycket så vi kan kan inte riktigt bestämma oss. Just nu lutar det i alla fall åt ett lammelltimmerhus från maanhonka.

Erfarenheter hittills är att finska säljare är mer kunniga och ger svar snabbare än de svenska vi diskuterat med. Dessutom verkar prisnivån vara lite bättre än i sverige Framförallt nu när euron sjunker mer och mer ;-)

Mera saker som är positivt i jämförelser är att en del saker anses som självklart att det ingår i finland, vilket är tillval (ofta hutlöst dyra) i sverige. Exempel 2.60 takhöjd, bastu, råspont på taket.

Negativt är att mycket material typ lev.dekl ritn osv är dåligt översatta till svenska. Osäkerhet kring frakt, betalning, garantier, reklammationer osv är väl också på den negativa sidan.
 
Håller oxå på att checka timmerhus.
Vilka har ni varit i kontakt med förutom Maanhonka?
 
Vi har varit i kontakt med:
Biancahouses, Maanhonka och jukka-talot (inte timmer). Plus hjälmarstugan (litauiska timmerhus).

 
Om man köper från de företag i Österbotten som har Svenska som arbetsspråk skall språket inte vara ngt problem. En stigande krona är heller ingerf problem för de som importerar, men ta i beaktande valutarisken. Du betalar ju över en längre tid (vi betalade exvis i rater, handpenning, vid leverans, en mån efter leverans) och under en sådan tid kan ju kurserna ändra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.