Finns någon hjälp...med fel i dräneringen på ny ombyggnad

Hej, undrar vad det är som gäller, i vintras fick vi in en massa vatten i den nybyggda delen av huset (30 kubik)... säljaren hade en dolda fel försäkring via anticimex och de kan/vill inte hjälpa oss att hitta orsaken till vatteninrinningen (om vi tar reda på orsaken och det går under anticimex försäkring så hjälper dom oss och självrisken är 22.000:)

Vi har varit i kontakt med entreprenaden till utbyggnaden men den firman som gjort utbyggnaden finns inte mer, men han är beredd att betala halva självrisken...lurigt...

Vad kan vi göra? Vad finns det mer för lagar att tillgå?
 
Spontant låter det lite mycket med 30 kubik "bara" pga. felaktig dränering.

Men det första ni måste göra är att ta reda på den faktiska orsaken till problemen. Det är upp till dig som köpare att bevisa att det finns ett dolt fel.

Dvs. om det verkar troligt att det är fel på dräneringen så får ni gräva upp den åtminstonde delvis och påvisa att den ligger fel, eller vad det nu kan vara som är fel.

Ev. kanske det går att påvisa felet genom filmning, finns firmor som skickar in en liten robot med kamera i rören.

När ni väl vet vad som är fel, då kan ni gå vidare och låt helst en jurist bedömma om felet kan betraktas som dolt (dvs är ersättningsbart) eller ej.

Att dte strömmar in vatten i källaren är givetvis ett fel, men för att kunna få ersättning av säljaren (eller dess försäkring) så måste man kunna visa varför det strömmar in vatten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.