So rubriken lyder....vet ni om något hus som ligger i denna prissklass? Ett enplans som har vardagsrummet på en gavel. Vi vill ha 3-4 sovrum och ett allrum till barnrummen att leka och se på tv i. I priset menar jag allt utom tomt, anslutningar o.s.v..... Och just det....platta på mark....ej torpargrund....
 
Det finns säkert något Älvsbyhus i den prisklassen. Du kan också kolla med Smålandsvillan och deras 1planshus. Det bästa är att höra med företagen direkt. De kan ge er en bättre bild av läget. I och för sig har väl inte Älvsbyhus eller Smv platta utan bygger på torpargrund. Lycka till!
 
För 2 miljoner så måste det finnas fler hustillverkare än bara smålandsvillan och älvsbyhus att välja bland. Kolla björklidenhus, fiskarhedenvillan, borohus ect. Många har dessutom "budget" modeller som är billigare men mer standardiserade där det är svårare/dyrare att göra många ändringar och tillval.

Om du exempelvis bygger en 1-plansvilla på 140 kvm för 2 milj. så blir kvm-priset strax över 14000:- vilket många tillverkare borde kunna erbjuda ett hus kring. Som jag ser det så borde ni ha en hel del olika tillverkare att välja mellan så det är bara att börja leta efter någon som kan erbjuda det ni är ute efter.
 
kolla in www.lbhus.se/ugglan-classic.php
LB-hus erbjuder Ugglan calssic på 117 kvm för 1,3 MSEK i nästan nyckelfärdigt utförande (utan målning/tapetsering). Då borde du lätt kunna få in deras 1-planare på 121 kvm i er budget. med 3 sovrum och ett allrum. Ugglan-serien är också i mitt tycke de bästa "budget-husen" på marknaden. Riktigt bra kvalitet på husen med bra driftskostnader och totalentreprenad.

Från A-hus kan du få Basic 3 http://www.a-hus.se/Templates/House2.aspx?PageID=a29ad2c3-9ba9-4e15-ad61-f54067b417e5 för 1,7 MSEK. Jag tycker dom inte att deras hus är lika prisvärda och bra som LB.

Kolla också Eksjöhus budgetserie:
http://www.eksjohus.se/default.asp?id=548&lng=se
 
Vi bygger LB-Hus Ugglan Classic 121.
Verkar vara ungefär den planlösning nu letar efter.
Ugångspris var ca 1 650 000. Sen kommer det till garage/carport osv. givetvis.
Vi bygger NF.
 
Är det någon som möjligtvis vet det ungefärliga priset för NNF Ugglan Classic 121?
Ange gärna om markarbete är medräknat i så fall.
 
Lite beroende på varifrån du köper men från 1590,000 till 1675,000 kan du ung. räkna med! Markarbete ingår, det är totalentreprenad.
 
Vi har tagit in offerter från Fiskarheden och Pearlhouse.
Båda på en special lösning =)
De priserna klarar de och flera med dem!
 
Strands skrev:
Lite beroende på varifrån du köper men från 1590,000 till 1675,000 kan du ung. räkna med! Markarbete ingår, det är totalentreprenad.
Markarbete brukar ingå enbart för det som är direkt under plattan och 3-4 meter grovplanering runt huset. Och då är det bara schaktning och inte sprängning/pålning. Totalentreprenad beskriver inte vad som ingår i priset utan bara entreprenadformen. Eftersom övriga markarbeten varierar så fruktansvärt mycket från tomt till tomt har man sällan med detta i standardpriserna. Bara om man köper även tomten av hustillverkaren så kan detta ingå, alternativt man har haft husföretaget på syn för att göra en bedömning av er tomt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.