Hej,
Har hjälpt en kompis att måla ett rum i hans lägenhet där man tidigare verkar måla direkt på den puts? som täcker tegelväggarna. Hus från fyrtiotalet. Färgen kändes ungefär som normal väggfärg när man kände på den men väggen har små repor och ojämnheter som en putsad och slipad vägg kan ha. Nu när väggen är målad två gånger med vanlig väggfärg kan man, när man lyser på väggen se en tunn krackelering i den nya färgen. Väldigt tunt och man får belysa väggen och stå nära för att se det men det finns där ...

Kan det vara så att han fått fel färg i affären? Tacksam för era tankar och idéer!
 
Vad använde ni för färg?
 
Vanlig väggfärg typ ... vattenburen och glans sju.
 
Var där en spricka i väggen innan kommer den såklart synas om ni bara målar över den. Väggen skulle kanske spacklats först om man vill ha bättre finish än vad det var från början.
 
Nej, det var inte något liknande innan. Det är den nya färgen som krackelerar.
 
Hej, har råkat ut för samma problem i en lägenhet. Dock bara på en vägg. Hur löste du det?
 
Hade en målare som kollade på det sedan och han menade att putsen är för svag för att hålla modern färg och att det är därför det sprack. Rekommenderades att sätta väv. Vi har inte gjort något mer just nu.
 
B bengtsbox skrev:
Hej, har råkat ut för EKC7051BOX problem i en lägenhet. Dock bara på en vägg. Hur löste du det?
Svarar på min egen fråga. Blev rekommenderad av förhandlaren att grunda med oljebaserade grundfärg (Alcro kraft grundfärg) men han kunde inte lova något. En vattenbaserad skulle absolut inte fungera enligt honom. Allt fungerade med fint resultat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.