Vi behöver tips med vad vi ska göra med vårt golv.
Golvet är original från husets byggår 1910 och varje bräda är svagt välvd. Det är framtaget under heltäckningsmatta, plastmatta och påspikad masonit och har en fin fernissad yta.

Det stora problemet är att målaren inte var särskilt rädd om golvet innan masoniten skulle på utan spritt över hela golvet finns färgspill och spår av avstrukna penslar. Han kunde väl aldrig drömma om att någon 100 år senare skulle vilja ta fram orginalgolvet och göra en ny fernissning!

Frågan gäller hur vi löser problemet med all färg som finns på golvet? Vi vill helst inte slipa om hela golvet då vi tror att brädornas välvning försvinner utan ett smart sätt att få bort färgen vore det bästa. Vi har skrapat och slipat lite och då försvinner färgen givetvis men nästa fråga gäller hur man sedan fernissar golvet om det finns områden som är ljusare? Detta problem har vi i det intilliggande gamla köket där fernissan helt är bortnött efter alla turer till skafferiet från spisen.

Kan man fernissa ljusare områden en extra gång innan/efter hela golvet behandlas eller blir slutresultatet blankare och eller mörkare eller på något annat sätt avvikande då?
 
  • 20120219_0956.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.