Vi har en taklampa som plötsligt slutat fungera i form av en Belid Cato tror jag, stårt modell S6003 men den verkar inte säljas längre. Ser ut som denna modell: https://www.belid.se/sv-se/produkter/spotlights/cato-slim-3-spotlight-skena?variant=1

Det är inget fel på lamputtaget i taket, och vi har bytt alla lampor i den till nya men ingen lampa tänds fortfarande. Finns det någon enklare och säker felsökning man kan göra själv hemma för att se vad som skulle kunna vara trasigt? Tyvärr känns det ju som att man ofta landar i att det inte är värt mödan och köper en ny vilket bidrar till slit-och-släng mönster. Det är ju en fin lampa i övrigt!

Alla kopplingar man kan se direkt ser ut som de ser hela och sitter åt.

Tacksam för hjälp :)
 
Den du länkar till har GU10-ljuskällor, alltså 230 V. Då är där ingen elektronik etc involverad.
Ovanligt att en vanlig armatur bara slutar att fungera.

Har du någon dimmer som styr lampan?
En beröringsfri mätpenna kan indikera om det finns spänning i lampsocklarna.
 
  • Gilla
iinh
  • Laddar…
Ingen dimmer som styr lampan, den fungerar inte heller i andra rum och den slutade bara fungera en dag, alla lampor samtidigt.

Det är inte GU10, utan GU4 med 2 sådana vassa stick-kontakter. Så det kanske är en annan modell än den jag länkade trots allt.

Jag har en beröringsfri mätpenna från clasolson (https://www.clasohlson.com/se/Spänningsdetektor-med-LED-lampa/p/36-5736), borde jag mäta med ljuskällorna ikopplade eller bortkopplade?
 
OK, då ser det ut som det är GU4-ljuskällor, dessa går på 12 V och då finns det en trafo/nätdel i armaturen.
Sannolikt har du problemet där. Ta ner armaturen och undersök, ta bilder på grejor/typskyltar för fler råd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.