Hej

Planerar bygga till 70-talsvillan med ett extra sovrum + badrum. Verkar det vettigt planerat, eller skulle ni gjort något annorlunda?

 
Yttre ramen är uteväggarna (30cm). Förhöjningen i innerdörrarna är nivån där innergolvet börjar (30cm golv tjocklek)

På andra sidan innerdörrarna finns ett allrum och på andra sidan kontorshörnans vägg skall TVn hänga (i allrummet) med en U soffa mitt emot.

De 2 kvadraten framför innerdörrarna blir ny golvyta. Planerar hitta liknande parkett som redan ligger i allrummet och skarva med en metallist - är det för snålt? (jfr att byta 25kvm golv i allrummet)

I badrummet kommer man ganska rakt på ett dubbelhandfat. bortanför dubbelhandfatet hittar man en 90x90 dushhörna med 2 raka väggar som båda skall gå att öppna.
Mitt emot handfatet står en toalettstol (vägglivet bakom toastolen är 1500mm), och bredvid den ett 190x85 badkar

Innerväggarna mellan tillbyggnaden och allrum planerar vi vara 120mm med isolering. mellan sovrum och badrum så tunn vägg som möjligt pga utrymmet önskar maximeras i badrum på bredden.

Uppvärmning via golvvärme. Tar el och vattenburen lika mycket plats i golvet?

Frånluftsvärmepumpen behöver kunna suga ut från badrummet och ge tillluft till sovrummet + allrummet - kanske via don över innerdörren, eller kommer det transportera ljud om det leder värmd tillluft till båda rummen på samma ställe?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.