Hej,
vi har fått fast pris på shakt och grund på 395 000,-.
Tomten är en slutande naturtomt och det måste sprängas och detta ska också ingå i priset.
Vi har verkligen frågat 1000 gånger om allt, allt, allt, ingår och att priset är fast och detta intygas av entreprenören.
Har ändå en olustkänsla för detta och undrar därför vad ni tror. Kommer det att hålla?
Och när man har ett avtalat fast pris, vad händer då om entreprenören märker att det inte håller? Har han rätt att lägga ner spaden då och bara gå, och vi blir stående med dött bygge och tickande räntor, eller vad gäller?
 
Hej!

Fast pris är ju fast pris, då ska ju allt som är specificerat ingå. Framgår det av ritningarna var huset ska stå och vilken höjd och offerten/avtalet täcker det så är det väl svårt att komma med tillägg i efterhand? Sedan bör det väl framgå att även ev. "extra" arbeten som sprängning och schaktning för avlopp, bortforsling av sprängsten, stenkista m.m. ingår.

Du skriver antagligen ett avtal med entreprenören som täcks av din färdigställandeförsäkring, så då borde det väl gå att fortsätta även om den entreprenören lägger ner.

Vet inte så mycket om din tomt eller grund, men 395' för bägge så antar jag att det inte är så mycket att spränga. Och att det inte är så många hus i närheten heller för besiktningarna kostar endel de också...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.