Hej!
Står i valet och kvalet om vi ska köpa en SÅ fin 20-talsvilla som behöver lite uppfräschning vad gäller fasad mm. Om slutpriset blir ca. 5 miljoner så har vi runt 1-1,5 att snygga till den med. Någon som vet vad det kan kosta?


Utdrag från besiktning:

Vid stickprovsmässig kontroll konstaterades rötskador i fasadpanelen vilket kan innebära risk även för skador i bakomliggande väggkonstruktion. Fasaden överlappar inte sockeln vilket kan innebära risk för fuktrelaterade skador i anslutande konstruktioner.

Fönster och dörrar är generellt i behov av renovering alternativt byte. Rötskador, färgsläpp, spräckta rutor, avsaknad av fönsterbleck, bristfälligt anslutna fönsterbleck etc. noterades.

Berget/marken lutar mot grunden vilket ger ökat vattentryck mot grunden. Detta ställer högre krav på fuktisolering och dränering. Rekommenderar att i största möjliga mån leda bort vattnet från husgrunden. Sprickor noterades i grundmurar, orsak ej fastställd. Det kan inte uteslutas att det finns risk för fortsatta rörelser/sättningar och följdskador.

Dränering och fuktisolering från år 1987 enligt nuvarande ägare.

Noterad lukt indikerar fuktrelaterade skador. Rekommenderar att man utreder orsak till noterad lukt, skadans omfattning samt lämpliga åtgärder. Kalkylera med en total utrensning av organiskt material i källaren.

Krypgrund/torpargrund betraktas allmänt som en riskkonstruktion med avseende på fuktrelaterade skador (mögel- och rötskador) pga. att fuktmässiga förutsättningar för mikrobiell tillväxt periodvis kan finnas i en krypgrund (särskilt sommartid pga. kondens eller pga. vatteninträngning). Detta kan medföra risk för fuktrelaterade skador och konstruktionsförsvagningar i golvbjälklag och syllar samt Eminenta / Nisse Nielsen Penseln 24 Sida 7 av 19 att mark kan avge "dålig lukt" som kan tränga upp i bostaden och även luktsmitta anslutande bjälklag, väggar, mm.

Oooooch som om inte detta vore nog tyder mögelpåväxter på yttertakets insida i vinden på kondens. Något som besiktningsmannen dock inte kollat närmare på.

Om vi budare vidare ska vi SJÄLVKLART ta in en egen besiktningsman. Men frågan är om man har råd med en så omfattande renovering? I huset är det dock superfint överallt förutom i källaren.

För den som vill läsa mer finns objektet här: https://www.bosthlm.se/1380191/ringvagen-4/fakta
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.