Hej, man läser och hör olika bud på att isolera gamla hus. Vill gärna höra vad forumet här säger, åsikter etc.
Vårt hus "saknar" isolering dvs fasaden är byggt av trä (insidan -->tapet-playwood, 21 mm råspont-750 mm spontadträ - 21 mm råspont- vindpapp - lockläckt fasad), vilket medför att vi saknar ångspärr. På grund av detta sägs det att man inte rekommenderas att använda sig av konventionella isolermaterial..enligt vad det skrivs: fuken innefrån kan då fastna mellan den befintliga fasaden och tilläggsisoleringen som kan leda till tråkiga konsekvenser. Vi har ca 160 kvm boarea som lätt förbrukar 26000 kwh per år, vilket börja kännas i plånboken..
Vi har tänkt oss att tilläggsisolera med ca 70 - 90 mm (begränsas av taksprånget) ekofiber-skivor eller dylikt, som sägs vara bra för gamla hus som får andas och inte kan stoppa fuktvandrigen inifrån och ut.... Har tittat tex på följande länk: http://feelingwood.se/ som hävdar att deras produkt är lämpligt för sådana hus !! några har synpunkter, erfarenhet.??
Har någon här i forummet varit med eller har erfarenhet av andra material eller liknande som kan användas utan att man behöver installera en ångspärr på insidan :rolleyes:??
 
Kan bara säga att med cellulosa som är saltbehandlad så är enda problemet att den kan sjunka ihop.. Lösull och glipa skivor..så det bästa är lösull med möjlighet att fyllaefter..
Då slipper du fuktspärr och cellulosan är dessutom inte så känslig för vind..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.