Hej.

Skall villahemförsäkringen täcka följande:

En bekant dränerade sitt hus själv. De grävde med grävaren runt hela huset. Den gjutna entretrappan fick de palla upp bäst det gick. Efter något dygn så rasade hela trappan ner. Tog även med sig några rader tegel på husväggen. Tur att igen kom till skada :p..

Men täcker hemförsäkringen detta? (typ drulle, allrisk osv. ) Han har länets villahemförsäkring.

MVH
 
Knappast, det är sådant entreprenörerna har sina specialförsäkringar till. Dessutom skulle nog en entreprenör inte gått med på att gräva tunnel under trappan utan han/hon skulle tagit bort den.
 
Kollade med LF när vi renoverade vårt hus och hemförsäkringen gäller inte. Man kan inte heller teckna någon extra försäkring(hos LF iaf) som täcker sånt
 
Utförde grannen jobbet själv eller gjordes jobbet av en firma?

Om han gjorde jobbet själv skulle man kunna tänka sig att tilläggsförsäkringen Allrisk Byggnad hos LF skulle kunna vara tillämplig. Men att trappan rasade ner var kanske plötsligt, men händelsen ska även ha inträffat oväntat och normalt inte gått att förutse och därigenom förhindra. Eftersom trappan förmodligen inte var uppallad och säkrad på ett bra sätt var händelsen inte oförutsedd. Därför finns inget försäkringsskydd för den typen av händelser.

Om en firma gjorde jobbet ska deras ansvarsförsäkring täcka skadorna.
 
Redigerat:
  • Gilla
riob
  • Laddar…
Jag kollad faktiskt villkoren hos IF när jag läste den här tråden. De har "otursförsäkring" även för byggnaden i sin största variant av hemförsäkring. Den gäller för liknande skador, men specifikt INTE om skadan har samband med ombyggnad eller renovering av huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.