Är lite intresserad av hus i Tallkrogen då det ligger bra till kommunikationsmässigt. Husen är däremot väldigt små där i många fall så därför undrar jag om någon vet ifall man kan få bygga på en till våning utan större krångel eller är husen k-märkta eller nåt liknande? Vore också intressant att höra om nån har en prisuppskattning på en sån operation.
 
Ring till byggnadsnämnden och fråga!

Prisuppgift finns det nog trådar om här, sök på taklyft (kanske)
 
Det står i detaljplanen vad som gäller. Den finns att hitta på nätet nånstans, man söker sin tomt på en karta.
Ofta kan ju andra hus i området vara en fingervisning, i tallkrogen kommer du inte att få bygga på våning är jag rätt säker på.
 
Men visst är det väl blandat enplans och två plan med källare i tallkrogen? Även på samma gata?
 
Tja, det kan vara många olika områden i en detaljplan, lite olika för olika kvarter mm. Tallkrogen verkar vara i stort sett samma. Om man vill kolla på tex Olympiavägen 8 som är till salu nu så får man hitta den på
http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/GallandePlan/
Sidan är lite krånglig men när man hittat tomten så kan man använda verktyget som ser ut som ett förstoringsglas med ett "i" i för att få fram detaljplaneområdet, sedan kan man länkas vidare till en sida med mer info:
http://insynsbk.stockholm.se/Byggochplantjansten/GallandePlan/Planarende-Gallande/?JournalNumber=Pl%202925&rid=439&flg=0&subtyper=Restriktioner%20f%C3%B6r%20p%C3%A5byggnad,&plantype=Stadsplan
På plankartan där kan man se att denna tomt är "BÖ II" och sedan i planbestämmelserna se vad som står om det. Nu var det dock ovanligt svårtolkat för det står att man får bygga två våningar plus delvis inredd vind. Men å andra sidan står det att man får bygga tätare om det bara är en våning utan vind.

Sedan kommer det kulturhistoriska skyddet in också. Det kan man se på:
http://kartor.stockholm.se/bios/dpwebmap/cust_sth/kul/klassificering/DPWebMap.html
Där ser hela området ut att vara grönt vilket är ett ganska starkt skydd. Om man går en virtuell promenad i området verkar det vara gott om utbyggnader bakåt men inte några höga hus, så antagligen är det det man får göra. Sen får inte huset ta upp mer än 1/5 av tomten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.