Tjenare är ny husägare sen sommras som har fått lite strul med varmvattensberedaren en autoterm c200 från 81, dock tror jag att den gör sitt jobb då det är bra med värme i rören från beredaren men får inte ut nån värme i varken dushen eller kranarna, blir bara ljummet på sin höjd när man har spolat en stund :( blir lite varmare i kranen i köket än på toan!.
Kan det ha blivit nån skit i blandningsventilen?! Samt är det lätt att göra det själv eller skall man byta blandningsventil eller göra rent!?
Tänkte bara nåt lätt fix på ett par år på sin höjd så man kan spara pengar till skaffa sig bergvärme eller nåt få nya fräscha grejer frampå men ekonomin efter husköpet finns inte riktigt till ny vattenberedare + koppling
Tacksam för svar för nån några som är kunniga på området :)
 
Krilleman
Är röret ut från VVB varmt som du skriver, och ljummet efter blandningsventilen så är det ju inte fel på beredaren.

Vad har du för blandningsventil? Kanske sitter den i någon form av ventilkombination?

Släng upp en bild!
 
Nee tror inte heller det är varmvattensberedaren dock är det gamla grejer så är medveten att det snart är dax för nyare saker! :)
Japp skall bara sluta jobbet först :) kommer upp om en halvtimme
 
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det övre röret är varmt det nedre är kallt antar det är blandningsventilen


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Detta är hela maskin!!
 
Den nedre är väl en säkerhetsventil med skvallerrör nedåt. Den övre ser inte ut som en "vanlig" blandventil, men är den märkt med + - tecken och det går ut rör från pannan (som man inte ser?) bakom så kanske. Prova motionera den några gånger, vanligt med kalk som sätter igen känselkroppen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.