Hur ska man kunna välja??? Har ni erfarenheter? Jag har fått bra intryck av alla tre hittills men Faluhus verkar ha snäppet mer energisnåla hus. Spontant har Myresjöhus den husmodell vi gillar bäst och behöver ändra minst på. A-hus verkar inte vilja att man gör så mycket själv, har svårt att få priser på vad man kan spara in på. Prismässigt verkar de ganska lika alla tre.

Tacksam för alla synpunkter och erfarenheter!
 
Har haft väldigt bra kontakt med Faluhus, har dock ej byggt något ännu men dom kör med öppna kalkyler på allt, kan välja vad man vill göra själv och får fulla avdrag för saker man väljer bort. . Har gjort mycket ändringar men ej kostat mera.
 
Ett gott råd är att försöka hitta referenser på tidigare byggda objekt eller i bästa fall visningshus från de olika tillverkarna i just er region samt en uppfattning om hur respektive husföretag/säljare hanterar problem eller reklamationer. Även avtalsform är viktigt att jämföra och kan ha betydelse om det i värsta fall dyker upp problem under bygget.

Är alla tre tillverkare ganska lika i konstruktionen och standard så skulle jag gå på vilken säljare/företag som ger bäst intryck och i slutänden vilka hantverkare som kommer att bygga husen vilket förmodligen kommer att vara helt avgörande om ni kommer att bli nöjda tillslut. När ni jämför så se till att ställa så mycket frågor ni bara kommer på och se också till att alla priser eller svar ni får också utan problem finns med i offerten. Är det redan här problem med att få raka svar eller bara luddiga svar att det tar vi sen eller det löser man på plats så är ett varningstecken.

Använd forumet, här finns massor med erfarenheter i gamla trådar och också stor chans att få svar på nya frågor som dyker upp när ni jämför alternativen. Ställ hellre massor med självklara "korkade" frågor än att förutsätta att vissa saker ingår eller vad det kommer att kosta. I slutänden så är det ni som kommer att spendera massor med pengar på ert drömhus så ju mer ni sätter er in i byggets alla detaljer, kollar upp offerterna noggrant och tar referenser ju större chans är det att ni får ett problemfritt byggande och i slutänden ett hus ni kommer att bli nöjda med.
 
Redigerat:
Se gärna våra synp på A-hus, inget att rekommendera.
 
Oj då, tråkigt. Har du nån tråd där du skrivit om detta?

Vad tror ni förresten om delad vs totalentreprenad. Är det besvärligt med delad entreprenad tror ni? Myresjö har total och Faluhus har delad.

Edsviken skrev:
Se gärna våra synp på A-hus, inget att rekommendera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.