Hej.
Ska på att gjuta min garageplatta på fredag.
Bakre delen av garaget ska muras upp en bit med lecablock mellan 50-70cm högt.
Började fundera lite på hur man gör när man fäster fast syllen i lecablocken?

En tanke från min sida var att sticka i ett gäng med gängstänger i betongen och sen därmed få borra genom en massa lecablock, detta dock ställer till det med en massa extraarbete och grejer ivägen när vi gjuter plattan.

När husfirman gjorde huset så kändes det mest som att fastsättningen av syllen handlade om att huset inte skulle röra sig i sidled, inte så mycket om att hålla fast syllen neråt.
Är det överkurs att gjuta in massa gängstänger och borra i lecablocken sedan?
Eller räcker det med att fästa direkt i lecablocken sedan?
 
Det finns sk spikplugg för detta moment till leca.
 
Helioz skrev:
Fasadplugg brukar de kallas när de blir lite längre, är även förzinkade typ:
[länk]

Glöm inte syllpappen.
Låter ju kanon detta, ett problem mindre ivägen vid gjutningen, ju mindre prylar som sticker upp och måste aktas vid gjutningen ju bättre är det.
 
Pumba skrev:
Låter ju kanon detta, ett problem mindre ivägen vid gjutningen, ju mindre prylar som sticker upp och måste aktas vid gjutningen ju bättre är det.
Det är jäkligt smidigt att sätta dem också, det är bara att lägga på syllpappen och syllen på plats sedan borrar du genom båda och lecan till rätt djup för att till sist slå ner fasadpluggen med en hammare. Precis som du nämnde ovan handlar det bara att om att ta upp krafter i sidled men syllen kommer ändå sitta stenhårt med fasadpluggen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.