Skall bygga en altan som komemr läggas på 45x120 reglar av höjdbegränsingsskäl.. Regelverket kommer vila på plattor då marken består av sprängsten så plintar är uteslutna..

Frågan är då om det finns någon bra lösning för att fästa stolparna som skall gå så högt som cirka 170-200 cm och hålla insynsskydd?

Det kommer väl bli alldeles för klent att bara fästa dessa i 120-reglarna.. Någon som har något bra tips för att få det stabilt? Det kommer gå en överliggare och ev en regel tvärs över på cirka 110 cm.. Frågan är om dessa stabiliserar upp det hela tillräckligt?
 
Hej, Det kan nog gå om väggen inte är allt för lång och avstyvas med hörn på sluten. Vinden kommer att lägga ner det direkt annars. Mitt tips är att du avstyvar med hörn i varje sida eller om du börjar i fasad om du kan. Du kan även bygga in nån typ av avdelare på mitten för bättre uppstyvning, typ ett väggfast bord eller nåt som kan sträva upp väggen... Har du en långborr kan du ju även söka finna nåt större av sprängstensblocken därunder att sätta ner en pik i...
 
  • Gilla
3tumkubik
  • Laddar…
..vad menar du med avstyvar med hörn? Har aldrig hört begreppet förut :S
 
Fäst räcket som du tänkt parallellt med fasaden med vinkelräta räcken fästa i huset och i "hörnen". Bygg alltså ett tresidigt räcke, inte enbart ett parallellt med huset. Glasklart? :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.