Är det någon som har bilder på hur prefabelement sätts ihop, både hur de fästs i plattan samt hur de sätts ihop sinsemellan? Även hur isoleringen ser ut under och mellan elementen?
 
Finns nog lika många sätt, som det finns byggfirmor. Men ett sätt är att använda bultpistol i syllen ned i plattan. I väggsektionerna finns järn (utsidan) där man slår ihop sektionerna, liknande system som finns för stuprännor och dess hållare. Bygger man själv, är det kanske enklare med expanderbult genom syllen och ned i plattan, eller kan man gjuta in helgängad stång i kantbalken.
 
På prefabhusen fäster man antingen en regel eller plåtbleck i plattan som sen ställer väggen på och skruvar fast den i regeln/ plåtblecket.
I elementskarvarna skrå skruvar/ spikar man ihop dom, det sitter en tätningslist på insidan och en på utsidan i dom horisontella skarvarna.
 
Tack för era svar, elementena har utv, panel och inv. fuktspärr, 45 isolering, osb, och gips. så man kommer inte åt syllen förutom gavlarna. Behöver nog lite mera förklaring, har någon några bilder, kanske från erat eget prefab hus?
 
Ola78
Här kommer det lite bilder på hur vi sätter fast väggblocken på husen vi gör på mitt jobb.
Blockskarvarna tätas med byggfogmassa.
 
  • Infästning väggblock.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Blockskarv.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Blockskarv hörn.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.