Har skaffat mig ett par Vatette fördelare och ska ansluta lite PEX till dem vilket inte är några problem men hur är det med själva fördelaren, ska den bara hänga i rören eller fäster man den på något sätt? stripes? böjd spik? eller finns det en särskild pryl för det? Hittar ingenting på deras hemsida och glömde fråga när jag köpte grejerna.
 
Som vanligt man vill inte att amatörer ska pyssla med sådana saker...
Det finns hållare men du kan ju ta spik/skruv band ...om du inte sätter fördelarna i speciellt skåp med skvallerrör..
 
Och varför inte? Är väl en sak mellan mig och försäkringbolaget, sköt du ditt så sköter jag mitt. VVS är verkligen inte någon raketforskning även om många i branchen vill att man ska tro det. Det är klart man inte gissar hur saker ska vara men när man har tagit reda på vad som är rätt sätt så är det oftast enkelt att utföra momenten.
Tack för svaret också.
 
Krilleman
byggarätt skrev:
Som vanligt man vill inte att amatörer ska pyssla med sådana saker...
Onödigt med den attityden! Finns flera försäkringsbolag som ersätter vattenskador bara de utförts enligt gällande normer! BKR, säkervatten, följa montageinstr... osv... Han frågade inte om hur man moterade helheten vattensäkert, han frågade hur man monterade fördelarna... Och sen när är det fel att montera sina fördelare i egenhändigt byggda fördelaskåp med korrekt tätning och läckut?! Hur monterar du själv en VA fördelare?!

Jag brukar sätta fördelarna med gummibeklädda svep i lämplig storlek... Finns på alla stora VVS-grossister men även tydligen på biltema: http://www.biltema.dk/sv/Bygg/Ror/Tillbehor/Klamringssats/

Här med: http://www.vvs-klimat.se/product.html/klamsvep--snabblasande-gummikladda?category_id=102
 
Redigerat:
  • Gilla
Jonte58
  • Laddar…
tack krilleman, får bli en tur till biltema imorgon.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.