Hur har ni andra gjort med färger och badrum?
I vårt badrum (cirka 16 kvadratmeter stort), som just nu är under byggnation, kommer det att vara kilsågad granpanel i taket och golv av klinkers (med golvvärme).
Inredningen fördelas så att rummet får två delar, den ena utan vatten med sittplatser, förvaring m.m., den andra med badkar, toalett och handfat. I den förra kommer det att vara pärlspont på väggarna från golv till tak. I den senare kaklat.


Frågan är vad jag ska använda för färg till pärlspont och takpanel. Det kommer inte att utsättas direkt för vatten, men naturligtvis viss fukt i samband med bad. Är det platsfärger, typ våtrumsfärg, som gäller eller fungerar det med vanlig linoljefärg?
 
Vi har använt linoljefärg. Den tål en hel del fukt och släpper ju dessutom ut fukt om panelen blir fuktig.
 
Vi har en likadan uppdelning i vårat badrum/tvättstuga. Vi kör med linoljefärg i tak och på pärlspånt.En frånluftsfläkt och en tilluftsventil och fullstort fönster sörjer för luftväxling.
 
Linoljefärg har ju länge använts för utomhusbruk så det blir väl bra?
Jag har det själv på kilsågat badrumstak av gran. Det viktiga är ju som sagt bra ventilation så att fukten som du förångar med golvvärme etc transporteras bort, snarare än vandrar till kall yta och kondenseras igen. Plastfärg låter farligt...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.