Hej,

Jag är på väg att köpa en lägenhet där badrummet är i behov av renovering och har frågor kring detta. Fastigheten som lägenheten ligger i har bytt stammarna för tappvatten. Dessa är naturligtvis utanpåliggande. Kan man/får man i samband med en renovering göra dessa dolda? Antigen genom att fräsa in dem eller oxå gnm att helt enkelt regla upp nya väggar med småreglar och sedan gipsa på detta? Hur brukar man göra?

Fråga två. Någon som mellan tummen och pekfingret kan svara på vad ett badrum på 4-6 kvm kostar att renovera? Naturligtvis är det väldigt beroende av materialval och hur mycket man gör själv, men någon form av tumregel finns kanske.

Tack på förhand!
 
ca 100.000 kr
 
# 1 Du får bygga in dem om de saknar skarvar (skruvade/pressade/lödda) Men troligt är väl att de är skarvade för ditt vatten måste ju komma någonstans ifrån. Möjligtvis att de går att bygga in om du kan ha en inspektionslucka, men är inte säker på regler. Men varför bygga in? Det bästa är ju att ha de utanpåliggande så du ser om det springer läck innan skadorna blir alltför stora. Ska bygga om badeummet snart och projekterar med att riva all inbyggt vatten och ha utanpåliggande.

//Marcus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.