• Vit handfat med synliga repor och en kran ovanför, länkfråga om reparation.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Om produkten står det så här:
Ifö keramiskt suddgummi kan användas till att ta bort de flesta ytliga repor och annat smuts som satt sig på porslinet. Kan ta bort repor från till exempel ringar, klockor eller annat som råkat komma imot porslinet. OBS! Om du kan känna reporna med fingret kan suddgummit tyvärr inte ta bort dem.
https://hemmatema.se/badrum/wc-stolar/ifo-keramiskt-suddgummi-for-badkar-och-porslin/

Vet du något om hur reporna har uppstått?
Säkert att det är porslin och inte gjutmarmor?
 
Vet tyvärr varken hur reporna uppstått eller om det är porslin eller gjutmarmor. Hur kan jag ta reda på om det är porslin eller gjutmarmor? De jag vet är att handfatet är från 2010 och är Vedum.
 
Jag tycker att det ser ut som krackelering av emaljen. I sprickorna har sedan vatten trängt in och alger/mögel/bakterier växt som ger det mörka. Jag tror att det tappats hårda saker i handfatet som skapat sprickorna som inte syns när de är färska. Det finns i alla fall två ställen som verkar vara spridningspunkter för sprickorna. Ett under tvålflaskan och ett alldeles intill utloppet.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Tycker det ser ut som sprickor snarare än repor. Tror då tyvärr det är kört :(
 
  • Ledsen
leffeisala
  • Laddar…
Har samma problem med ett handfat från Vedum, dock ytterligare 5 år äldre ungefär. Det är sprickor inte repor, så som jag ser det är det bara att skicka på tippen och köpa nytt.
 
tack för alla svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.