Vi håller på och gräver runt huset för dränering, samtidigt har vi tänkt sänka vägen 40 cm utanför, (för källarfönstren är under jord f.n.) samt bredda den genom att kapa en del av slänten på andra sidan. Dock har vi hittat toppen på ett berg i slänten som kommer komma fram mer givetvis och antagligen även under vägen.

Frågan är nu hur vi får bort det på smidigaste sättet? Bila bort det? Evighetsjobb?Spränga låter som det skulle bli jäkligt dyrt och riskabelt några få meter från huset?

Detta projekt måste genomföras, frågan är bara på vilket sätt.
 
Självsprängande är dyrt men kan vara bra i ett sånt här fall. en grävare med hammare som kan knacka ned det hela kan också vara bra, risken är bara att den ger lite för mycket vibbar närmast huset. Beror bla på hur förhållandet är mellan huset och berget
 
Tackar för tipset. Ska ju ta hit en grävare för att göra allt jobb med slänten och vägen så då kan vi ju ta upp det med honom direkt.

Sprängning skulle ju vara en sista lösning, både för den befarade kostnaden och risken för skador på huset. Det är inte mer än 3-4 meter från huset nämligen.
 
Jag håller just nu på att sätta upp en mur runt min tomt. Jag råkade för samma problem o man trodde att sprängning skulle vara ända sättet. Det kostar att besiktiga husen runt 20,000:- bara exklusive sprängningskostnad. Så detta skulle kosta runt 50.000:-
Jag hittade en kille som har en stor gräv maskin som vibrerar berget. Det hela kostade 5000:- o gick på 2 timmar. Detta är alternativet i så fall. Lycka till.
 
Tar du självsprängade även kallat snigeldynamit så behöver du inte oroa dig för huset. Den knäcker stenen berget på något/några dygn, Den används tom inomhus i källare just därför att den är så "snäll".

Dock är grävaren ett bättre och snabbare alternativ om den kan komma åt. En kombination kanske kan bli aktuell där grävaren tar det mesta och man sen finlirar det närmast huset

När jag tänker efter finns det en tråd här på forumet där de sprängde tom under ett hus
 
Får ta ett snack med gubben som ska gräva slänten och plocka bort trapporna utanför huset.
Här är en bild på hur det ser ut. Slänten ska grävas bort 1-2 meter (snöre uppspänt) och vägen alltså sänkas ca 40cm. Så berget lär nog bli rätt stort...

 
  • berg.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.