Hej!

Vi har en liten sommarstuga som var målad med Acrylatfärg av föregående ägare. Vi skulle nu vilja byta färgtyp till täcklasyr och undrar om någon på detta kloka forum har något tips på hur man kan få bort acrylatfärgen?

Ett av problemen är ju att gammalt timmer har en hel del sprickor så skrapa känns inte som ett självklart alternativ, har funderat på roterande stålborste men är inte säker på att det blir bra...

Tacksam för ideer & förslag.

// Lymmenl
 
Uppdatering, Vi anlitade en som blästrade bort den gamla Akrylatfärgen på stugan, blev riktigt bra. Kostade en slant men det gick fort. Nu är stugan målad med Täcklasyr i stället, ytan gjorde att det var riktigt jobbigt att stryka ut färgen första varvet (som att måla på sandpapper) men andra varvet var jättelätt.
 
  • Gilla
Nyfniken och 1 till
  • Laddar…
För en som inte kan något om färg: Varför ville ni byta färgtyp?
 
Acrylaten var målad på 70-talet och då var man inte medveten om att man måste ha en oljegrund som biter sig fast i trä först, Detta medförde att färgen släppte och det blev fina fuktfickor bakom plastfärgen med föruttnelse som följd. Den som frågade färghandlarna om vad man skulle grunda med fick ofta svaret" späd bara lite Akrylat färg med vatten och använd som grundfärg" .

Täcklasyr flagar inte och är enkel att bättra på med.
 
  • Gilla
Nyfniken
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.