Vi vill göra en extra uppfart från allmän väg rakt upp till vårt garage. Som det är nu åker man en stor kringelkrok på vår tomt först för att komma till garaget (runt en stuga som stod på tomten en gång i tiden). Det skulle handla om ca 30 meter och vi vill göra det så billigt och enkelt som möjligt. Marken är väldränerad och den väg som vi tidigare har över tomten är av typen "grusade hjulspår med gräs mellan" och vi vill naturligtvis att nya vägsnutten ska bli likadan. Inga tunga fordon ska färdas på vägbiten.

Verkar det vansinne att bara gräva ur två spår och grusa i dem? Hur djupt måste man gräva tror ni? Kanske kunde man padda två spår istället? Då får man inga massor att ta hand om heller. :)
 
Lite fusk kanske men är det bra mark kan ni väll bara börja köra den nya vägen? När marken sedan packas av bilarna kan ni fylla på med grus efter behov? Beror iofs lite på hur mycket vägen används
 
Börja köra sedan toppa upp i omgångar så duger det :)
 
Tack! Precis dessa svar jag ville få! :)

Någon som vill invända? ;)
 
Vi tog ner några buskar så att vi fick två utfarter, den "nya" går över 20m gräsmatta och det har funkat jättebra dom senaste åren. Ingen förstärkning o inget grus.
Med 4 bilar och ett släp så är det väldigt praktiskt med två utfarter.
 
Bara att testa. Går det så går det. Det som kan ev vara en bra ide är att kolla att det inte finns större sten där blivande mittsträngen mellan hjulspåren kommer. Även med grus i hjulspåren tenderar de att sjunka ner en bit och ev sten i mittsträngen riskerar att plocka ett avgassystem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.