En rad olyckliga omständigheter har bidragit till att Karins och Lars husbygge inte håller den kvalitet de hade förväntat sig. Till stor del handlar det om otillräckliga förberedelser innan kontraktet undertecknades.


Du kan läsa artikeln här: Experternas råd till Karin och Lars
 
E
Skrivet av: vi är bäst mentalitet i sverige

otroligt att svenska byggnadsingenjörer kan va sa naiva att tro att svenske byggkvalite skulle vara högre än andras, det är ju bara att läsa tidningarna om alla mögelskadade hus som är nyuppförda, eller läser bengt bengtsson inga tidningar. i tyskland finns inga mögelskadade hus däremot hus med minst 50 % högre kvalitet än de svenska, svensla elnormen skulle vara bättre är ren fantasi, för det första kommer nästan allt elmaterial fran tyskland, för det andra att dra kabel i plaströr har ingen annan betydelse än att fördyra bygget, genomdrivet av elfacket för att deras medlemmar skall kunna mygla till sig mer pengar i ackorden. en sak är riktig observant slall man va mot östeuropeiska byggfirmor speciellt polska dessa bör inte anlitas.betalning med varsamhet rekommenderas ocksa när det gäller räkningar fran parasiterande advokater.
 
E
Skrivet av: ByggkunnigAnonym

Håller helt med om att tysk byggnadsproduktion är klart
överlägsen. Som ex kan nämnas diff.tätningen i t.ex
vindsbjälklag. Svenskarna har inte vare sig metod el
material att genomföra detta viktiga steg. Tekn.doktorn
i byggfysik, Karin Adalbert i Åkarp har nyss misslyckats
med detta. Hon försökte använda sig av polska hant-
verkare som inget kan om täthet.
Tysk brandsäkerhet, ljudisolering i flerfamiljshus är
skyhögt högre. I sverige har man några gipsplattor och
i tyskland dubbel kalksandstensvägg med mineralull
emellan, otroligt bra. Samma sak med golven som är
dubbla, två betongplattor med isolering emellan.
För övrigt är det löjligt att höra folk klaga på det dom inget kan om.
 
E
Skrivet av: Mats ErikssonAnonym

Det är med tysk byggproduktion som med tyska bilar,
det är helt enkelt bra saker. Själv har jag äntligen gått
över till tyska kvalitetsbilar, jag har tre mercedes och
dom går som schweizerur. Tyvärr är vi genom massiv
propaganda fostrade till att tro att svenska produkter
är överlägsna, kanske det var så en kort tid efter 2:a
världskrigets slut.
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

Idag har den som köper ett nytt hus eller gör en utbyggnad en reklamationstid på tio år om något går sönder. Nu vill EU-kommissionen dramatiskt sänka den reklamationstiden till bara två år för byggmaterialet. Det här blir ett haveri för konsumentskyddet. Från att ha haft en bra säkerhet med en tioårig reklamationstid så ska man nu bara få två år. Sverige kommer nu att få sänka sitt konsumentskydd till en mycket lägre nivå bara för att reglerna ska vara lika i alla EU-länder. Dessutom är de nya reglerna betydligt krångligare än de gamla. Det görs nämligen en åtskillnad mellan varorna och tjänsterna som ingår i nybygget. På tjänsterna, det vill säga hantverkarnas arbete, kommer det fortfarande att vara en reklamationstid på tio år, men alltså bara två år på varorna. Följden av det nya EU-direktivet blir att de som byggt sitt hus och får fel efter två år i framtiden kommer att tvingas stå för en allt större del av kostnaderna själva. Det kan handla om smällar på hundratusentals kronor. Villaägarna försöker nu kväva förslaget i sin linda. Källa: Villaägarna HJolger Wästlund
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.