Har skrivit om detta för ett par år sedan i ett annat forum (https://www.byggahus.se/forum/threads/stabilisera-elen-till-avfuktare.474120/). Vi har alltså en Evodry PD avfuktare i krypgrunden på sommarhuset, inställd på fuktstyrt läge med ett börvärde på 65% RF. Med ojämna mellanrum tappar den inställningarna och slår om till kontinuerlig drift. Eftersom huset inte används året om märker vi det först när vi får en skyhög elräkning några månader senare.

Vid kontakt med tillverkaren sa de att de bara hört talas om ett (1) liknande fall vilket då troddes bero på en störning i elnätet. Men för oss händer det 1-2 ggr om året. Det känns som att det borde vara fler som noterat det här problemet, om vi inte råkat få ett måndagsexemplar förstås.

Jag har svårt att se någon annan utväg än att byta till ett annat fabrikat. Rekommendation på något likvärdigt? Det ska alltså vara en sorptionsavfuktare och helst med möjlighet till separat manöverpanel som PD:n har. Inget billigt skräp.

Andra förslag? Köpa en ny av samma modell känns inte så lockande. Garantin har gått ut. UPS-alternativet (se andra tråden) är inte billigt och finns inga garantier för att det löser problemet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.