Hej

Då var det dags för slutklämmen i trädgården - inramning och skydd i form av ett plank som kommunen efter mycket om och men beviljat bygglov för. Här ser ni några av plintarna för det ca 60 m långa planket. 37 plintar blev det med ca 1,8 meter mellan. Hålen till plintarna är gjorda med en hylsa på en hydralhammare kopplad på en grävmaskin. Hålen blev ca 1m djupa och 20cm i diameter. 8 mm gods på stolphållarna - stolpar i 95x95 tryckimpat. Planket blir ca 1,65m högt.

ImageUploadedByByggahus.se1370720377.183419.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Håller på och kollar pris på ca 1300 m 145x22 enkelfasad panel - billigast hittills är 15 kr/m och grundmålat. Billigt eller dyrt?

//magnusos
 
Tjusigt! Har du höjt upp marken där staketet skall stå? och isåfall varför?!
 
mr.Ola skrev:
Tjusigt! Har du höjt upp marken där staketet skall stå? och isåfall varför?!
Yes, vi är tre tomter på rad mot en väg. Vi har höjdskillnad mellan alla tre tomter plus att vi enligt bygglovet för huset är skyldiga att uppföra en bullervall (vägen skulle ev bli mer trafikerad i framtiden). Tomten var grovplanerad med en vall som vi gjort mindre. Nu är vår vall en tredjedel av grannen nedanför, i storlek. Höjden är densamma. Vi har ca 80 cm höjdskillnad mellan tomterna idag. Planket står uppe på vallen också för att minska påverkan av snörröjningen av vägen precis utanför. Kommunen får inte lägga snön på vår tomt (tomtgränsen går ca 30cm från där asfaltskanten slutar) men hela denna vinter har de tryckt snön åt vårt håll. I vinter blir det andra bullar om de göra samma sak ;-)
 
ImageUploadedByByggahus.se1370756195.976848.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Här är en bild som visar närheten till vägen samt hur vallen fortsätter över på grannens tomt....
 
Ok då blev jag lite klokare!

När du gjorde hålen, smällde ni på mycket stenar med hydraulhammaren? och isf, hur gick det med röret?

//Ola.
 
Inga problem att slå ner i marken. Marken har ett stort inslag av lera - behövde inte ens använda papprör. Det gjöts direkt i hålen - ca 100cm djupt som sagt. Tomten har tidigare varit en fotbollsplan samt att vi efter grov och finplanering av tomten visste att inte mycket sten funnits i massorna.
 
Ja då skall det ju gå lätt, annars brukar ju Murphy allt som oftast spela in med en lömsk sten lite här o där vid stolpning o grävning!
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.