Har en gammal pump, är detta en centrifugal pump?

Vad är fördelen att skaffa en beg centrifugal pump CR2 Grundfos? Kan CR2 suga från säg 4-5m.

Skall använda den till bevattning sommartid!

Ev i framtiden till använda regnvatten och då till toaletter, tvättmaskin.
 
  • Gammal rostig pump monterad på betongblock i ett smutsigt utrymme, använd för bevattning.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det du har på bilden är en vattenringpump, eller ringpump som man vanligen säger.

Vet inte vad fördelen skulle vara med en Grundfos CR2, som är en centrifugalpump. Bägge suger från max 7-8 m, så det är kanske ingen större skillnad.

Men ringpumpen på bilden verkar ju inte vara i bästa skick precis. Har den stått länge med kvarvarande vatten i sig så är nog risken stor att den rostat ihop.

Enklast och billigast är kanske att skaffa en vanlig jetpump, med eller utan hydropress. Den har samma sugförmåga och funkar bra till vanliga vattenbehov.
 
Du skriver att du ska använda den till bevattning, då vill du förmodligen ha ett rätt så högt tryck för att inte behöva flytta vattenspridaren så ofta. För att veta vad det är för pump behöver du ha hela artikelnumret på grundfos-pumpen. På grundfos hemsida kan du sedan hitta tryckfallsdiagram för pumpen.

Generellt skulle jag säga att en grundfos-pump är bättre än en jetpump och kan beroende på modell leverera ett högre tryck.
 
Pumpen skall bort. Ingenrostad..
Har Hydropress, och tryckströmbrytare, köpte CR2 för en rimlig peng. Få ha lite roligt jobb i krypgrunden när vädret ej tillåter utomhus arbete ;-)
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.