Vi ska snart till att byta fasad på huset. Det blir helt ny liggande z-panel.

Vi står i valet och kvalet om detta med hus många strykningar som ska göras. Caparol lovar med sina fasadfärger (Carat och Intact) att ”Två strykningar räcker alltid”

Första strykningen med Caparol Intact är med pigmenterad grundfärg. Första strykningen med Caparol Carat är med ordinarie fasadfärg. Eftersom Carat är en oljealkyd så kan man ju förstå resonemanget (grundfärger är väl oftast oljealkyder…).

Hur som helst - hur många av er som målat med caparol carat eller Caparol Intact anser att det INTE räcker med att stryka totalt två gånger (undantaget olja på ändträ etc)?

Positiva erfarenheter är ju naturligtvis också bra men vi tar de på mindre allvar eftersom den ”svarande” lika gärna kan vara anställd hos något känt fasadfärgsföretag… 🥴
 
coconut
Tycker det känns som du redan bestämt dig att det inte kommer funka. Med tanke på att inte vill ha positiva upplevelser. Varför ens fundera på det systemet och inte satsa på något annat?
 
Nejdå, inte bestämt oss alls. Däremot så ser vi att det endast är Caparol som har detta med att ”två strykningar räcker”. Vi vill gärna bara stryka två gånger om det verkligen räcker.

Vi har inte heller förstått riktigt hur länge denna färg funnits. Är det en helt ny typ (som gör att två strykningar räcker) eller har den funnits länge? Man vill ju inte vara den första som testar en helt ny färg. Erfarenheter från andra användare smäller ju högre än butikssäljarnas utsagor. I en och samma butik fick vi tre helt olika rekommendationer beroende på vilken av säljarna vi pratade med…

En annan tråd handlar om just detta och där menade TS att de målade flera gånger…
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.