Hej! Pratade just med en säljare från LB. Vi har blivit intresserade av deras två hus Ugglan 147 eller Ugglan 159. Ugglan 159 har 45 graders taklutning vilket ju är bra...Ni som bor i hus med 38 grader...känns det trångt?

Vi har tänkt att få ovanvåningen inredd men att vi lägger golv, målar o.sv. i hela huset själva. Någon som gjort så...tjänar man något i slutänden?

Så undrar jag allmänt lite om LB-hus, vad ni tycker? Om man väljer att de ska sköta alla kontakter o.s.v. är det ändå så att man får ligga på en massa för att allt ska klaffa? Är grundkostnaderna väldigt lågt räknade? Vi har funderingar på en plan tomt men med rotvältor och stubbar på...tror inte det finns berg där.... :-?

Skriv lite vad ni hört och tycker....sökte på LB-hus men hittar inte så mycket... >:(
 
Hej!

Vi har valt totalentreprenad för våran Ugglan 159.

Vi valde bort 147, då det bara blir två rum på övervåningen + att det inte fanns något fönster i badrummet på övervåningen. Sedan var prisskillnaden inte så stor.

Vad som kommer att kosta extra, dvs inte igår är:
Bärlager för uppfart, extra grus för grunden, då de verkar vara snålt tilltaget. Sedan vet man ju aldrig hur djup man behöver gräva för grunden... Teleinstallationen fanns inte med på våran kalkyl, grävning för el och tele(vatten och avlopp för 6m ingår).
Det är en del andra små saker som tillkommer, många bäckar små blir snart en å...

Se till att få specifierade kostnader av eran säljare så ni har att kalkylera med...

Något nytt som jag upptäckte på deras hemsida nyligen, var att kunde se hur det ser ut i en Ugglan 159. Men observera att detta är en Pärluggla och har en liten annorlunda planlösning bad/klädvård på botten våningen och övervåningen är lite annorlunda.
 
Hej och tack för ditt svar!

Har du varit inne i en 159 eller är ert hus klart? Vet du om man får plats med både soffa och vardagsrumsbord i vardagsrummet?...det verkar aningen litet.

Skulle man få fråga vilken kostnad ni hamnar på ungefär när ni är klara exklusive tomt, garage och så?

Annars verkar det ju vara bra standard och så på huset...eller? :-?
 
Vi bygger Pärlugglan som numer heter Ugglan159
Vi har kommit så långt att de har börjat måla i huset och det ska vara klart i december
Kalkylen spräckte vi tack vare att sprängningen vart 100 000:- dyrare än beräknat :'(
Vardagsrummet förlänger vi med 1,2 meter för att få det rektangulärt

Vi har inte hittat några extrakostnader för grävander för el,tele,va och då har vi extra in till garaget

Även nyckelfärdigt får man själv ha en del kontakter med de som ska göra jobbet för man vill ju ha det på sitt sätt, vi väljer att måla istället för att tapetsera, den gamla varianten av kök, större diskbänk, inga fastsatta garderober
En del extra el och lankablage då vi får fiber från Telia

Jobbar man heltid är det skönt att få huset fixat av någon annan och bara flytta in i slutändan
 
Vårat hus levereras inte förrens efter nyår...
Vi har varit inne i några Pärlugglor och det blir nog trångt med både soffa och matbord. Vi valde att inte förlänga huset då det skulle kosta c:a 50.000, utan vi tar bort väggen till rummet vid trappen och använder det rummet som matrum.

Vet ej riktigt vad var landar någonstan, men det blir nog runt 2 mille, då vi måste höja upp huset lite för att inte ligga under gatunivån...

Jo standarden är bra, men det går inte att göra så mycket ändringar och tillval, då Ugglan serien skall vara ett "lågbudget" val.
 
Hejsan,

Vi tycker jätte mycket om vårt nya Ugglan 159. Har bott här i det i ca 3 måndaer nu och det är kanon!

Välj 159:an. Det är värt varenda öre (tycker vi).

Kaisa

 
Vi har byggt en pärluggla.

I vardagsrummet har vi bara soffor med soffbord. Jag tror det känns trångt med matbord där också så vi har valt att ha det i det lilla rummet mot uteplatsen och det funkar bra.

Angående kontakter under byggtiden så var inte husförsäljaren inblandad särskilt ofta. Jag tror det är bäst om man håller direktkontakt med byggarna så att det inte blir några misstag. Då kan man ju också ändra en del saker under byggtiden.

Kostnader för grunden är snålt tilltaget. Vår tomt är helt slät och lutar svagt och det gick åt 180 ton extra fyllnad under grund vilket kostade ca 40000kr. Så räkna med extra kostnader för säkerhets skull. Vi kalkylerade med 100000 extra för ev pålning.
 
Vi bygger också en Ugglan 159. De gjuter plattan den här veckan så vi har inte kommit så långt. Däremot har jag varit in i en Ugglan 159 också och den var väldigt trivsam (annars hade väl vi inte valt en sån) :)

Det är roligt att höra att så många är nöjda med sina Ugglor!!!

Lycka till allihopa!!

Jag skulle vilja skruva fram tiden till Maj när det är inflyttning för oss
/Evagreta
 
Pokemon!
(Kostnader för grunden är snålt tilltaget. Vår tomt är helt slät och lutar svagt och det gick åt 180 ton extra fyllnad under grund vilket kostade ca 40000kr. Så räkna med extra kostnader för säkerhets skull. Vi kalkylerade med 100000 extra för ev pålning.)

En fråga, byggde ni på lera? Om ni gjorde det har jag frågor ang. detta.

Tex:  Kommunal tomt?
       Gjorde ni någon geoundersökning, vilken typ?
       Vad för slags lera, hur ser den ut till färg & konsistens? har ni några bilder på
       Schaktbotten?
       
Skulle bli mycket! tacksam för svar/korrespondans

Kollat in en uggla 121 från Lb-hus, 1 plans med vinkel.

Tänker bygga på en liknande "privat tomt" lutning ca 1m/10m, lera under 50cm jordlager, har "stick-sonderat" med ett 3m 18mmarmeringsjärn ( slog ner det med slägga,sjönk ca 4cm/slag, kändes ej lösare någonstans längs vägen).

Hört mig för vad en geoundersökning med labprover + utlåtande om grundläggning skulle kosta= drygt 30000:- !!

Finns inga nybyggda hus i närheten att fråga. En gammal grävd brunn (11 ringar=6,6m) på den tilltänkta tomten, grävdes för hand, utan "av-stämpligar" lägs vägen. Detta var för ca50 år sedan.

Tacksam för alla slags tyckanden/åsikter från er alla.    


 
Vi köpte tomten privat, förmedlad av Lb-hus.
Kommun och Lb-hus-säljaren varnade för eventuell sank mark.
Det var riktigt kompakt lera, stenhård.(Vet inte vad den kallas).
Vi gjorde ingen undersökning i förväg utan hade ev. förstärkning med i kalkylen. Killen som grävde grunden och kvalitetsansvarige var helt överens om att det inte var några problem att bygga på. Dom tyckte inte det var någon mening att göra en geoteknisk undersökning. De ville hellre se hur det såg ut efter han hade grävt.

Ska kolla om jag har bilder och återkommer isåfall senare...
 
Sitter i skrivande stund & väntar på grunden skall gjutas....

Vad har Ni för uppvärmning i era ugglor?

::)
 
Tomten vi bygger på tillhörde ett större fastighetsbolag i regionen, de hade gjort stickprov i området angående radon och andra "geotekniska" saker. Radonhalten var låg-medel, men vi lägger i radonslang i grunden så att det finns om det skulle bli något i framtiden.Vi behövde bara skrapa bort 10-20cm på ytan för att få bort den blöta ytlagret som blivit under allt regnande den senaste tiden. Men då tomten lutar en del så får vi höja upp huset c:a en meter i bak kant. Gjutning kommer att ske under v.46.
Extra kostnader för hushöjning(inkl garage) hamnar nog runt 100.000kr.

Uppvärningen är standard, dvs frånluftvärmepump med golvvärme på nedreplan och vattenradiatorer på övreplan + elslingori badrummet på övreplan.
 
Vi har byggt ugglan med 38 graders tak! Visst, det är lite mindre där uppe, helt klart. Men man får inte glömma vad man hade tänkt ha våningen till. Vi kände att lägga de extra hundra tusen för att få stor ovanvåning som bara våra barn ska använda, det kändes onödigt!
Att dom har gjort tvättstugan mindre är ofattbart, jag tycker redan den är trång och liten! Måste vara en karl som designat!
Vi fick oxå extra kostnad på grunden, men om man är duktig förhandlare kan man göra affärer. Vår extra kostnad blev 110 000 kr, men efter förhandling slutade vi på 30 000, vår säljare var USEL och upplyste aldrig oss om att grunden skulle behövas fyllas trots dom visste det! Stå på er, allt går att förhandla!
 
:)
Hej !
Vi skall bygga Ugglan 159 nyckelfärdigt och hittills känns allt jättebra, LB hus har svar på det vi vill veta.
Till helgen börjar vi gräva på tomten och vi räknar med ca:60000 för schaktning och fyllnadsmassor för att nå angivna 30 cm över gatunivå.(Både hus o garage)
Har en gammal geoteknisk undersökning som kommunen gjorde för 16 år sen och den ser bra ut men vi börjar gräva och ser hur det verkar.
Nu önskar vi bara en tidsmaskin så vi får flytta in nångång.
Vad är rimligt att betala för golvvärmeslingor i badrummet på övervåningen?
 
Vi kommer att flytta väggen mellan badrum och klädvården så att det blir som i den gamla Pärlugglan, då jag tror att utrymmet i klädvården är av större nytta.

Elslingor i badrummet ver våning kostar c:a 5000kr
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.