Vi är på jakt efter snickerifönster och ytterdörrar av bästa kvalitet, enligt äldre modell (nytt hus). Någon som har erfarenhet av fönster och dörrar från R.M. ?
 
Vår nybyggda röda hus med vita knutar är utrustat med RM:s fönster och dörrar. Totalt 28 fönster (50 bågar), 3 balkongdörrar som matchar fönstren och en stadig ytterdörr med friser och spröjsat glas.

Vad kan man säga; vi är mycket nöjda med utförandet. Hantverket verkar hålla högsta klass, "trots" att det är robotar som fräser och monterar delarna. Vad jag förstår sker virkesurvalet helt manuellt, liksom fönsterglasmontering. Den långsiktiga kvaliteten är ju svårt att bedöma nu, men det "känns" väldigt bra.
Snickeriet muttrade väl dock lite om att det inte finns några hål för karmskruv, men det kan man förstå! Montaget blev som på gammalt vis med 5-tumsspik

Vi valde vitlackad aluminium i 2-glaskassetten och det blev väldigt snyggt. Man ser helt enkelt inte att det är en kassett i innerkarmen. Snyggt!
Balkongdörrar är linje- och formmässigt matchade med fönstren. Spröjsen hamnar på samma höjd osv. Vi satte bara handtag och lås på insidan dörren och låscylindern kan bara manövreras med nyckel (som inte skall sitta i). En eftergift för försäkringsbolaget. Alla fönsterbågar och dörrkarmar har också infälld osynlig larmkontakt. Det sista har vi dock monterat själva i efterhand.

På långsidornas övervåning har vi monterat blindfönster. RM har en speciell karm som bara är 50mm djup och innehåller en 1-glasfönsterbåge som öppnas utifrån. Allt för att skapa ett autentiskt utseende.


DSC01639.jpg
 
RM gör fönster som inget annat snickeri klarar av. vet att de gjort runda fönster som är öppningsbara inåt med världens smyg. Ingen annan tillverkare ville ens försöka.
 
Har bara positivt att säga om RM. Väldigt proffsiga, och bra tekniskt stöd under offertprocessen. Inte billigast, men det var det värt. 2+1 glas med vit aluminiumkant mellan glasen, samt smalare spröjs än standard blev väldigt likt originalfönstren. Gör även infrästa fönsterlås (godkända!). Vet ingen annan som kan leverera allt detta...
 
Verkar bra alltså ! Nu skall vi begära offert så får vi se om priset är det rätta också ...

 
Hejsan! Gör ett försök och ser om ni är aktiva att svara på detta. Vi funderar på att köpa fönster från RM. Så här tio år senare, är ni fortfarande lika nöjda med fönstrena från RM?
 
Ja. :)
Inte mycket att tillägga och så här 10 år senare är även i utsatt västerläge som nya. Färgen är naturligtvis lite mattare där och något gångjärn har fått rostfläckar, men de är ju duschade med saltvatten lite då och då. Vad jag förstår rekommenderar RM rostfria gångjärn för utsatta västkustlägen.
 
Roligt att höra! Tack för snabb respons :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.