Vi har ett litet gathus i centrala Malmö där vi ska bygga ut och samtidigt passa på att ansluta fjärrvärme.
Rören ligger i gatan, ca en meter från vår dörr. De flesta på gatan är redan inkopplade sedan länge. Huset är litet så värmepumpar och andra lösningar är är mindre attraktiva.

När vi kontaktar EON får vi veta att de "pausat" nya anslutningar. Utan att vi kan få svar på när vi skulle kunna få anslutning i framtiden osv.

Tänk er att ni kontaktar en teleoperatör och vill köpa deras dyraste telefon och binda abonnemanget för eviga tider, så förstår ni hur konstigt det skulle vara om ni fick veta att de på obestämd tid "pausat" att ta emot nya kunder.

Här ligger en hund begraven. I Malmö har i media EONs monopol på fjärrvärme ifrågasatts. Är de rädda för den framtida lönsamheten?
 
Dåligt att de bara pausat utan att säga något om framtiden. De borde ju t.ex. istället informera om att fjärrvärmecentralen i Malmö måste byggas ut om det är där skon klämmer och det kommer att ta 2-3 år.
 
För oss handlar det ju inte om ett nytt radhusområde eller en ny stadsdel. Det är ju bara ett gathus på 50 kvm som ska anslutas i ett område de redan har dimensionerat för.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.