Hej!

Har precis köpt hus och nu börjar resan med att upptäcka alla små skavanker. Såg i helgen att parketten är trasig på ett ställe, i övrigt är parketten jättefin. Det är 2-3 bitar (vad sjutton heter det) som är lite spruckna, det är liksom hål på ett ställe.

Vi har inget kvar av detta golv, säljarna lämnade ingenting. Vi har heller ingen information om vad det är för golv, så jag tänker att det blir jättesvårt att komplettera. Vad gör man i ett sånt läge? Ska man försöka lägga någon form av genomskinlig massa där det är lite sprucket för att täta till det så att åtminstone blir jämnt?
 
  • bild-2.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Totte_S
Det ser ut som att det är en lamellparkett och inte massiva trästavar. Dessutom verkar det vara nära ett hörn av något slag, så även om du hade bitar att komplettera med skulle det nog bli lite bökigt.
Det är nog helt klart värt att försöka laga till hålet med någon form av plastiskt trä.
Jag hade försökt ta bilder som stämmer bra färgmässigt med verkligheten och gått till en golvfirma eller målarbutik och bett att få en lämplig produkt i en färg som stämmer så bra som möjligt.
 
Det finns någon massa g för att laga golv, har använt liknande på en ek bänkskiva fungerade kanon bra.
 
Vi hade en liknande skada och firman som sålde plastiskt trä rekommenderade björkfärgad! Faktiskt fungerade det riktigt bra och gjorde skadan så osynlig att det inte störde.
 
  • Gilla
Shiraz
  • Laddar…
Välj en färg mörkare än du tror du ska ha. Syns mindre. Om du ska använda massa.

En golvkille byter dock den där staven på 10 minuter (eller du själv), be honom att slipa/ruffa ytan på den nya staven så den passar omgivande stavar INNAN den limmas dit. Att limma dit den och sedan slipa den nya och 5 st runt omkring och sedan lacka kommer ge en blank konstig fläck på golvet.
 
jag blir så glad för er input/hjälp!
 
Problemet är att golvet är gammalt så om du byter staven, vilket inte är så knepigt, så kommer den nya staven att lysa och vara både ljusare och helt annan nyans. Alternativet är att sen slipa hela golvet och behandla det igen.

Ett enklare, billigare och snabbare alternativ är som föreslaget ovan med vax. Tyvärr är det rätt dyrt med ett kit så det kan vara billigare att ta in någon från en golvfirma och fixa det. Alternativt brukar det finnas små lagningskit på golvfirmor eller färghandlare, typ Colorama...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.