Vad tror ni är bäst att göra för oss.....Vi bor redan i hus men vill sälja och bygga nytt. Ska vi sälja och flytta in i lägenhet tills allt med det nya huset är klart? eller ska vi gå från hus till hus? Hur gör man??
 
Hej!
Skicka ett pm till Ulle-Bella så kan hon säkert tipsa dig om hur du kan gå tillväga och olika för- och nackdelar. Jag vet att hon mellanlandade i en lägenhet med blandade känslor tror jag. :)
 
Hej!

Vi går direkt från nuvarande till nya huset, att finna ett mellanboende med extra flytt, förvaring och små barn var inget alternativ för oss.

Sen kan det ju spela roll vad banken säger oxå. För vår del krävde inte banken att vi skulle ha sålt gamla huset för att få lån till nybygget.

/Jerker
 
Finns alla möjliga lösningar, viss flytter in hos sina föräldrar, andra bor på bygget i campingvogn osv. Så det beror på vad som är möjligt för er, vill ni och kan ni bo kvar i befintlig hus skulle det kanske rekommenderas, eftersom flytta är ganska så jobbigt. Om ni däremot vill bli av med så mycket grejor som möjligt, skulle kanske en mellanflytt till en liten lägenhet rekommenderas, eftersom man då är tvungen slänga/sälja (om man inte har jättestor förvaringskapacitet, förståss.. ::)
 
Tack för alla svar ;) vi får fundera över vad som kan vara bäst, måste säga att sätta sig i en lägenhet låter inte skoj så om det går så vill jag gå från hus till hus. Vi har också 2 st barn så det känns bökigt att behöva flytta 2 gånger.
 
Vad tror ni är bäst att göra för oss.....Vi bor redan i hus men vill sälja och bygga nytt. Ska vi sälja och flytta in i lägenhet tills allt med det nya huset är klart? eller ska vi gå från hus till hus? Hur gör man??
Vi går "från hus till hus". Ska flytta in i juni -06 och vi har precis sålt vårt nuvarande hus. Vi kommer att ha dubbelt boende under ca två veckor för att hinna med flytt, städning och annat som behöver göras. Mellanboende är inget alternativ för oss, har också två små barn och jobb som kräver en del av oss. Prova att sälja ert hus i god tid, för oss var långt tillträde inget som hindrade en bra budgivning en lyckad affär för vår del!

/Lena
 
Vi har bytt bostadsort och sålde vårt gamla hus först och bodde i en möblerad lägenhet c:a 1 månad innan vi kunde flytta in i det nya huset. Vi maganiserade möblerna, men först gjordes en rejäl rensning i det gamla huset och bara det vi verkligen ville spara flyttade vi med oss. Detta funkade bra för oss med två barn eftersom vi visste att det var under en begränsad tid.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.