Har en gammal varmvattenberedare NIbe Eminent 55 R som är ca 20 år och som ger för lite varmvatten. I bästa fall får jag ut knappt 10 liter 40-gradigt vatten. De två rörmokare jag talat med har inga idéer och elektriker har kollat och installationen verkar ok. Tar gärna emot tips och förslag på åtgärder. Tackar på förhand.
 
B
Termostatfel?

Lite långsökt, men har du mycket kalk? Har sett beredare med väldigt mycket kalk i vilket minskar effektiv volym en hel del (tror inte att det är aktuellt i ditt fall?).
 
Kan vara fell på blandningsventilen... om det sitter någon dår
 
Inte säker om det så här, VV tas ut från toppen på VVB med ett rör som går upp i topp. Är det röret som på en del andra av plasttyp så kan det ha gått av på halva vägen. Då blir det dåligt med VV. Ett tips är att tömma den, ta bort blandarröret och stoppa in en ståltråd som är bockad, då kan man känna om VV-röret går upp i topp, tråden fastnar på kanten. I övrigt så går det att ta bort EL-patronen och rengör från kalk, men mycket sällsynt att det är så mycket av den varan så halva VVB är av dito.. Vad står termostaten på max, då när du spolar VV så ska det röda röret ( markering VV ) direkt efter VVB bli så varmt att du nästan steker handen.
 
Ska kolla era förslag, men inte just nu och återkommer. Tack så länge....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.