Finns det nån duktig på ivt luft/vattenvärmepumpar
Vi har en airmodule e15 + airx som börjat använda mer och mer eltillskott nu när de är som varmast.

Den förändring som gjort är att sänka inkoppling temperaturen på vv till 46 från 52 och avstänign till 56 från 58. Känslan är att eltillskottet går i när vv drift startar. Tycker den borde väl köra värmepumpen nu bara speciellt när den inte behöver göra nån värme till huset.

Såg att den är inställd i meny att stänga av värmedrift vid 21 grader utomhus. Men detta är väl bara för värme av bostad ej vv?
 
Öka tidsfödröjningen på tillskottet.

Sen brukar gränsen för värmesäsong vara mycket lägre. Default är 17 grader, men det brukar gå att ställa ytterligare några grader lägre.
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
Tack. Vet du vart man hittar denna tidfördröjning? Kollat runt mycket men ser inte det.

Vet någon också om hur det funkar med inkoppling och avstängning. det är nu som sagt inställt 46 och 56. Den startar uppvärmning vid 46 men känns aldrig som den värmer upp mer än några få grader.
 
B
Är inte säker på om det är applicerbart för just er värmepump, men vissa värmepumpar kommer inte upp i så höga temperaturer, utan brukar använda el för att få upp de sista graderna.

Du kan ju prova om ett sänkt börvärde på varmvattnet gör att det blir mindre el och mer värmepump, fast då måste man ha koll på om maskinen har automatiskt legionella körning för att vara säker på att man inte drar på sig något sådant.
 
Gjort detta och startat legionellakörning. Men det jag såg så är att utomhusenheten verkar inte gå igång. Under legionellakörningen körd den vara eltillskott från 46-60 grader. Utomhusenheten står av hela tiden. Samt även när den ska varmvattenberedaren går igång på dagarna kör den just nu endast eltillskott
 
Då låter det som att något är fel. Inga larm?
 
Inga larm om man kollar i service menyn.
Några konstig saker är att jag hade startat så den skulle köra en legionellakörning inatt. Men verkar inte gjort de.
Plus att när inkoppling på varmvattenberedaren på 46 och avstängning på 54 så verkar den bara köra upp temperaturen 1-2 grader när den nått 46 innan den slutar. Alltså den går aldrig upp till 54 som är satt som avstängning
 
Börja med att bryta strömmen till både inne- och utedel och starta om dom.
 
Den hoppade igång nån dag senare igen. Är sen i maj har det tagit lite drygt 80 kwh tillskott. Är det mycket?? Kan de vara så att när den inte behöver producera värme så kör den tillskott el för att värma lite vatten för att de är effektivare än att köra igång utomhusdel och värma med kompressorn? Hoppas ni förstår hur jag menar:D
 
Nej, det är alltid effektivare att värma med kompressorn och det är så den ska göra i första hand.
 
(y) inte startat om den men såg att när de blev kallare ute så går utesel och kompressor igång och då minskar eltillskott. Men så fort det blir varmare så går de på tillskott det lilla varmvatten pumpen gör.

Är pumparna värda att uppdatera? Pumpen är från 2015 och misstänker att inte den är uppdaterad nån gång.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.