Hej,
Jag har rätt mycket problem med mina dimrar (Elko Living system 300GLE/I). De havererar fortare än plånboken tycker om. En del dör ofint – lamporna börjar blinka okontrollerat och det går inte att stänga av dem – speciellt irriterande när man vaknar av fyra halogenspottar som blinkar i taket. Andra dimrar havererar på insignal, tex kan man stänga av med ”alla av” funktionen eller tända med någon av minnespositionerna men normal dimmer funktion fungerar inte.

Jag har felsökt signalkablar, ingångsmoduler och utgångsmoduler och är säker på att det är dimrarna. Dimrarna sitter monterade med ventilation mellan för att förhindra överhettning. Jag börjar fundera på om vi har transienter i inkommande spänning som dessa komponenter inte tål. Har någon haft liknande problem? Ideer? Vad tycker alla ni elektriker på forumet om dessa komponenter? Byts de ut ofta mot 400GLE/I? Det är trots allt ganska dyra dimmrar oavsett. Tacksam för svar
 
skicka ett mail till ELKO.
Dom hade lite tillverknings problem för 5 år sedan...
 
Jag tackar för svar och information. Jag har tidigare varit i kontakt med Elko. Jag fick från dem intrycket att tillverkningsproblemet var från den tiden dessa såldes under namnet Lexel. Jag kanske missförstod. Jag tar ditt råd och kontaktar Elko igen.
MVH
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.