Vi håller på att göra om vårat hus lite granna och tänkte passa på att byta ut alla gamla elelement, men har väldigt svårt att hitta några bra. Vi skulle vilja ha dag- och nattsänkning. Men saken är den att 4 rum är på ca 14kvm, tre av dessa har ett fönster på ca 1 m brett. Till de rummen hittat vi element som passar. Men till de sista rummet på 14kvm så är det 2 fönster som ihop har en bredd på ca 2.2m. Och i ett rum som är på ca 23kvm där det också är två fönster på en bredd på ca 2,2m.

Vi har tittat lite på adax neo men storlekarna i de två sista rummen blir så små att det ser dumt ut. Vad innebär det om man väljer ett element med mer watt än man behöver? Om man sätter en 2000w istället 1200w? Sämre energiprestanda?
 
du kan inte överdimensionera. Termostaten reglerar ju effekten
 
Eller så sätter du två mindre element. Ett under varje fönster
 
Men håll koll på vilken säkring du har så du inte monterar för kraftiga radiatorer och tvingas säkra upp.
 
Om du räknar med en elementeffekt av ca 70 - 80 Watt/m2 så kan du lätt se hur "stora" element du behöver för att få bra värmekomfort i rummen.
 
Tack för responsen!

De som satt tidigare är jag rätt säker på att de var underdimmensionerade. Ska prata med elektrikern i morgon. Tänkte mig Adax PRO, någon som har erfarenhet av dessa?
 
Märket har egentligen mindre betydelse.. Välj dom som faller dig i smaken och som du gillar att se på..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.