hej!

Var och besökte vårat snart klara nyckelgärdigaköpta hus, det var överlag bra, lite mostött där och var plus att kaklingen i badrummen kunde varit bättre.
Det värsta var trots allt att elektrikern hade dragit ut elen til vårat bubbelkar fel, vi har ett rektangulärt badkar, där blandaren sitter i ena änden och motorn i andra.
Nu har elektrikern dragit ut elen i samma ände som rören till blandaren, vilket vi inte kom överens om vid mötet och elektrikerns ritning, blir juh att hänga kabeln under karkanten och det blir en väldigt lång kabelstump under badkaret.

Hur hade ni agerat här?

mvh
Bambi
 
Lite svårt att "se" hur du menar. Under förutsättning att det inte är några problem med kabellängden (typ att medföljande kabel inte är lång nog) så tycker inte jag att det är något att agera mot.

Alternativet om man skall göra om är i princip att riva precis hela badrummet och göra om.
 
Hej!

Jepp det är där haken är, blir det mista fel så är det helomgörning i badrummen, därför tullas det väl lite för mycket på reglerna pga merkostnaden.
Fallet i vår stuga var bra i duschhörnan ca 90x90 men trycket från duschen tryckte ut vattnet under dörrarna utanför 90x90 å då rann det sakta åt andra hållet mot tröskeln så man såg det 2-3 dm på fogen, undra hur det rinner under klinkersen.

Dessutom var tätskiktet dåligt uppvikt vid tröskeln där detta vattnet går mot. Detta tätskikt var åtgärdat i efterhand till nästa besiktning, går det ändra så utan att riva badrummet? Är det risk för fuktskador nu, i så fall går det på garantin?, stugan är två år gammal och notering finns om fallet i protokollen.

mvh
Bambi
 
Självklart skall ni så fort ni upptäcker något fel påpeka detta för er entreprenör.
DÅ har de ju möjlighet att rätta till felet innan besiktningen.

Om det inte ändras och utseendet inte överensstämmer med ritningen, eller annat skriftlig dokumentation så skall ni ta upp detta på slutbesiktningen.

Troligt är att entreprenören vill ersätta er ekonomiskt istället för att rätta till det, men ni har er fulla rätt att få det utfört så som ni beställt det.
Detta innebär ju dock att ni får fortsatta byggarbeten i ert badrum ett tag efter ni tagit över huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.