Jag avfrostade kylskåpet för någon månad sedan eftersom det var fullt av frost, men nu är det på väg att fyllas upp med frost igen. Det är meningen att det skall vara ett självfrostande skåp. Längst bak i kylen finns kåpor, bakom dessa kylslingor med flänsar. En fläkt finns längst upp. Denna går då kylen är stängd. Temperaturen i kylen verkar hålla korrekt temperatur. Jag antar att principen är att termostaten skall stänga av kylningen så att flänsarna på slingorna kan ta upp värme genom den cirkulerande luften. Vad kan vara fel? Kan det vara fel på luftcirkulationen? Det såg OK ut när jag hade monterat ur kåporna och jag hoppas jag satte dit dem korrekt. Kan det vara fel på termostaten, den kanske inte stänger av? Men då borde väl temperaturen vara felaktig? Kan det finnas nåt värmetillskott till kylslingorna som är trasigt? Jag tycker det ser ut som att dörren är tät, så inget borde läcka in.
 
Det finns en lång tråd om krånglande elux skåp men min erfarenhet är att det är lätt att avfrostningsaggregatet isar igen och att fläkten då slutar snurra. Det kan ta riktigt lång tid att tina bort all is i skåpet.
 
Menar du kylslingorna med flänsar när du säger avfrostningsaggregat? Jag skulle kunna prova att ta bort kåporna över dessa och se om det blir lite bättre, för då borde inte nån luft hindras att komma åt. När jag avfrostade kylen förra gången tog jag bort kåporna och med lite mekanisk hjälp så fick jag bort all synlig is, men det tog fem-sex timmar om jag minns rätt.
 
A
mikaelbe skrev:
HIttade en annan tråd med liknande problem:
[länk]
Har den sensorn som beskrivs där: 2085611222.
Skall man alltså klippa av den ena sensorn? Det är två likadana temperaturprobar parallellkopplade, den ena för förångaren och den andra för skåptemperaturen?
JA,!!
Klipp av den ena och skarva på baksidan.
Eller byt båda samtidigt från kretskortet fast det är både krångligare och helt onödigt.
Det är föångarsenson längst ner bakom plasten som byts.
 
Perfekt! Har beställt sensorerna. Klipper man så har man ju den andra i reserv.
 
  • Gilla
Anonymiserad 137805
  • Laddar…
Har bytt sensor nu. Det var inte så svårt. Fick ta loss värmeavgivaren i form av gallret på baksidan för att dra ut sensorn och sen klippa av sensorn. Sen skarva på den nya, gjorde det enkelt med en sockerbit. Nu blir det lite fukt vid dräneringshålet och dessutom så låter inte kylskåpet så mycket. Kylskåpet står med baksidan mot badrumsväggen. När jag satt och funderade på livet på toan så kunde jag höra hur kylskåpet "kved och lät", men nu är det bara en svag susning. Hoppas att allt funkar nu. Tack för tipsen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.