Av de alla saker jag skulle vilja göra om vi får ork/tid/pengar så är det två saker som ligger i topp, det ena är att glasa in vår balkong/altan i sydost samt sätta in en eldstad i vardagsrummet som inte bara är snygg utan också kan bidra lite till uppvärmningen på vintern. Det är inte aktuellt med båda, framför allt inte av ekonomiska skäl. Dessutom känns balkongbygget som ett mycket större projekt (ca 24 m2) men samtidigt skulle det förlänga säsongen rejält ute och ge möjlighet att ha som kombinerat växthus. Eldstad känns mer konkret, vi har redan kollat upp vilken vi vill ha och vad det skulle kosta att sätta in den. Men hur mycket kommer vi att elda egentligen? Kommer vi att utnyttja den tillräckligt för de ca 40 000 det kostar att sätta in den? I vintras då vi bara hade en öppen spis i hallen att elda i så saknade vi verkligen något som gav lite värme och något att titta på i vardagsrummet. Men vad härligt att kunna sitta ute på kvällarna utan att frysa på vår balkong. Kan tilläggas att vi har en annan stor altan i sydväst så vi kommer ändå kunna sitta utan tak om vi vill.

Vad skulle ni ha satsat på? Blir det kanske olidligt varmt i inglasade altaner? Vi hade tänkt oss en variant med glastak, typ så här
Arcadia-15-special_liten.jpg

Vad använder ni mest? (Kanske fel årstid att fråga...)
 
Köp spisen först så får ni lite billigare uppvärmning och på så sätt en billigare boendekalkyl om ni nu orkar elda en del. Sedan så kan ni snabbare spara ihop till andra saker lättare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.