River bastun i källaren och upptäcker till min förvåning att golvvärmeslingorna till duschrummet över ligger mitt i isoleringslagret!!

Fara med detta? Går det att åtgärda på något sätt?
 
  • Upprivet golv i källare visar golvvärmeslingor och isolering mellan träbjälkar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Golvvärmeslingor inbäddade i isolering i en byggnadskonstruktion.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Wow
mexitegel
  • Laddar…
Kabeln är godkänd för att ligga mot brändbart, men nu så ska hela luftutrymmet värmas innan det ger värme uppåt. har sett sådant tidigare. Det är en ganska oekonomisk installation och är dyr i drift. är det fler än dom två fack som det finns i. Ser ut som det är en EL-gubbe som gjort det, kabeln är najad med najtråd som använts inom el på lika en dinskena. Eller så var förra ägaren elektriker. Är det klinker ovanför, troligtvis inte, för då hade kabeln flytits/spacklats in under klinkern.
 
J jonaserik skrev:
Kabeln är godkänd för att ligga mot brändbart, men nu så ska hela luftutrymmet värmas innan det ger värme uppåt. har sett sådant tidigare. Det är en ganska oekonomisk installation och är dyr i drift. är det fler än dom två fack som det finns i. Ser ut som det är en EL-gubbe som gjort det, kabeln är najad med najtråd som använts inom el på lika en dinskena. Eller så var förra ägaren elektriker. Är det klinker ovanför, troligtvis inte, för då hade kabeln flytits/spacklats in under klinkern
Kan tänka mej att de är minst värmande uppåt i den här installationen. Ja de är fler fack men de sträcker sej över till ett annat rum.
Nej de va han inte konstigt nog och jo de är kaklat i rummet ovan.
 
Givet att det är en T2 röd vi ser så är kabeln självbegränsande och kan inte överhettas så någon brandfara ska det väl inte vara men den är heller inte rekommenderad för installation i träbjälklag och ska inte läggas under trägolv tjockare än 16mm…

Personen som installerat är helt uppenbart inte läskunnig då den inte är installerad enligt monteringsanvisningen.

Skicka ett mail till tillverkaren och fråga om råd så får du deras syn på saken.

Det finns även dolda skarvar på rör på bilderna, är det tappvatten eller för värme?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.