TF83
Hejsan!

Har gjort nya rum på ovanvåningen i sommarstället. Och tänkte sätta in luft/luft pump där som ska få hjälpa till kalla vår/sommar och höst dagar, samt underhållsvärma lite för vattnet på vintern.. Hursom så tänkte vi även sätta in nått el element som kan hjälpa pumpen lite OM man skulle villja vara där även nån helg på vintern. Och det blir inte till å köpa nå dyra doningar..
Men tänkte höra vad man bör välja? Oljefyllda eller typ som dessa kanske?
http://www.jula.se/elradiator-eph-1200-1200-w-410070

Vad är det för skillnad? För/nackdelar med dessa två olika?

Mvh Tommy
 
På elementet du länkar till står det: "OBS! Startar inte automatiskt efter strömavbrott". Det diskvalificerar det i mitt tycke. Se till att få en elektronisk termostat. Oljefyllt eller inte är en smaksak. Båda värmer lika bra.
 
TF83
Okej, tackar så mycket för svar. Va det som var intressant, dvs om det ena värmer bättre en det andra.

Mvh Tommy
 
Öppna konvektorelement anses vara lite effektivare men hur stor skillnad det faktiskt är vet jag inte.
 
TF83
Okej, bra att veta! :) Tackar för svar! :)
Vi har dock inte så stora krav på elementen förutom att de ska kunna funka som lite kompleteringsvärme till luft/luft pumpen som ska installeras till den nyspikade övervåningen på sommarstället som varken har vatten eller andra komponenter som är frostkänsliga på just övervåningen iaf.

Och över vinterhalvåret kommer värmen där hållas kraftigt nedsänkt,
men skulle vi endå villja vara där och sova över nån enstaka natt när det är som kallast,
så kan det ju förutom vedeldad kamin och luft/luft pump kunna va trevligt att kunna kompletera upp med lite element om det är riktigt griskallt!.. om inte LL pumpen pallar med under natten när kamin dött ut typ :)

Hursom, den nya övervåningen vi gjort är på 54 kvm, och förutom en LL pump som ska in så har vi nu köpt 5st sånna här för att hjälpa till:
http://www.clasohlson.com/se/Elelement-ADAX-VP10/Pr363431000
Dessa passar oss kanon storleksmässigt också då vi har väldigt lågt i tak och därmed inte får plats med större element under de 5 fönster vi har där.

Tack!
Mvh Tommy
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.