Hejsan

Håller på och renoverar badrummet. Golvet är cement och jag kommer lägga klinker på det. Funderar på vilken effekt / kvaderatmeter man ska ha på golvvärmen. Vi kommer att ha en handukstork som värmet ytrymmet som sådant, så golvvärmen är bara för att det ska vara skönt om fötterna.

Funderar på att köpa golvärme från Jula - någon som har erfarenhet av deras system?

I deras katalog talas det om tre olika effekter/yta : 120 W/m3, 90 W/m3 och 75 W/m3 ... vad behövs för få det varm och skönt om fötterna ?

/RJo
 
Vad har du under betongen? Är det platta på mark och i så fall med hur mycket isolering? Är det mellanbjälklag? Är det några ytterväggar eller fönster?

Och förresten, hur mycket effekt kommer handdukstorken ha? För om man skaffar en behaglig golvtemperatur så brukar det räcka för att hålla rummet varmt.
 
Badrummet är i markplan och vi har en källare. Badrummet är ca 3 m3, en yttervägg med ett litet (40 x 40 cm) fönster. Handukstorken kommer att vara ansluten till värmesystem (vi kommer även sätta in en elpatron så vi kan köra den på sommaren) ...

/RikardJ
 
90 W/m2 borde räcka i ditt fall. Men det beror lite på hur kallt ni har i källare och hur pass bra isolerat det är i väggar och så. Om prisskillnaden är liten kan man i och för sig lägga en högre effekt. Det kostar inte mer i el för det, termostaten styr ju värmen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.