Är det någon som vet om man kan skarva Ebecos 300? Det står ingenstans och man beställer i fasta kvm-paket. Du kan lägga till men som sagt skarva... Nästa fundering är om Ebeco fungerar som T2? Alltså det justerar graderna om det blir extra varmt någonstans. Ebeco är ju lite billigare än T2...
 
E
Ebeco använder samma kabel i alla sina Cable Kit och Thermoflex Kit, det som skiljer kitten åt är termostaten. Kabeln som används är en serieresistiv kabel, alltså inte självbegränsande. Serieresistiva värmekablar kan inte, med enkelhet, skarvas eller kortas av.
 
Tack för ditt svar. Misstänkte att det var så men hoppades lite 😉
 
OM man skulle drista sig till att skarva den, då blir den totala effekten hälften av vad du skulle få från bara en kabel. Under antagande att du skarvar två lika långa kablar.

Om du istället parallellkopplar dem och planerar läggningen rätt så borde du kunna få den önskade effekten.
 
På samma sätt så blir det farligt om man skulle få för sig att kapa kabeln. Att bara kapa den skulle göra kabeln helt död, men "korrekt" kapning med ihopkoppling av trådändarna, ökar kabelns effekt, och du får en risk för brand. Visserligen är nog den mest sannolika effekten att kabeln brinner av innan den lyckas antända huset.
 
E
Men med rätt motstånd vid kortslutningspunkten däremot :D
 
Fast då blir det motståndet väääldigt varmt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.