En familj har fått en vattenskada i ett badrum. Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg via sitt försäkringsbolag och försäkringsbolaget har skickat dit en firma som installerat en tork för att torka upp badrummet. Badrummet ska torkas minst 2 veckor och under den tiden kan familjen inte använda duschen.

Vad är praxis i detta fall och vem har ansvar för att familjen kan duscha?
 
Staffans2000
Det naturliga svaret borde vara: -familjen själv.
Om inte vattnet är avstängt, kan familjen tvätta sig i diskhon. Problemet löst.
 
Nyttigt att träna på att inte duscha flera gånger om dagen. ;)

Eventuella barn har troligen idrott i skolan och duschar ju i samband med det.
De flesta arbetsplatser har också någon form av duschmöjlighet.
 
  • Gilla
TottoGBG och 2 till
  • Laddar…
Inträde till kommunala simhallen kostar väl inte så mycket. Då kan man basta också. Eller köp en duschslang som går att koppla till köksblandaren för att tvätta håret.
 
C
Har hört att försäkringsbolagen utan knussel brukar ersätta t.ex. duschbiljett på badhuset. Men det är ju småsummor och de flesta har ju möjlighet att duscha gratis hos bekanta, arbetsplats eller någon gemensam lokal. Att det är bökigt är i sig tyvärr inte en ersättningsbar skada.
En större grej rent ekonomiskt är elförbrukningen för torken, vilket också torde vara ersättningsbart.

Råkade själv ut för vattenskada och en elräkning på flera tusen. Det var på den tiden när elmätaren bara lästes av en gång om året och detta blev min nya beräknade förbrukning, vilket resulterade i en underlig resa med ömsom svinhöga elräkningar som sedan blev ett tillgodo efter avläsning med en serie elräkningar på 0 kr som resultat, innan det hela började om igen. Nätbolaget fick aldrig ordning på det och räddningen kom först ett antal år senare när det inte längre blev tillåtet att debitera beräknad förbrukning.
 
Antingen föreningen eller familjens försäkringsbolag ska täcka extra boendekostnader, alltså ska dom hitta ett tillfälligt boende.
 
lopec
Oklart vilka extra boendekostnader som tillkommer?
Antar att boendet har en extra toalett så den delen är löst, kanske går att få föreningen att ordna med en duschkabin i ett källarutrymme med vatten och avloppsbrunn, men då är det nog smidigare och trevligare för alla inblandade att nyttja kommunal lösning under 14 dagar.
 
I normalfallet har bostadsrättsföreningen inget ansvar i dessa fall. Om det uppstår kostnader är det den boendes hemförsäkring som gäller
 
Staffans2000
Jonatan79 Jonatan79 skrev:
alltså ska dom hitta ett tillfälligt boende.
För att de inte kan duscha!
Göta Petter!
 
  • Gilla
cpalm och 2 till
  • Laddar…
Mina föräldrar var i samma sits typ.
De tog sig upp till simhallen eller gymmet å duschade. fick dom lite motion på köpet med.
 
Som sagt ansvaret för problemet ligger på medlemmen. Men det är väl läge att läsa villkoren till det kollektiva bostadsrättstillägget. Det är ju möjligt att försäkringsbolaget täcker något.

Om man ex. tänker sig att huset brinner ned. Då täcker normalt en vanlig hemförsäkring ett fördyrat boende under återuppbyggnadstiden. Och även flytt till och tillbaka ifrån det tillfälliga boendet,
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.