Hej!
Byggde med MH och närmar oss nu 2-års besiktning, förutom kass kvalité på köksluckor, komoder och annat så upplevs huset ok. Det som gått sönder (se ovan) har MH bytt löpande. Står nu och tvekar inför 2-års besiktningen (eller heter det Entreprenadbesiktning?). Är det nödvändigt att lägga ut 5.000 kr för att en besiktningsman ska konstatera det jag redan vet, te x små sprickor/sättningar.
Eller är det viktigt att göra besiktningen för framtiden, har den någon juridisk funktion vid te x en försäljning eller försäkringsmässigt?
 
2-årsbesiktningen kallas också för garantibesiktning. Den gör man för att se vilka fel som uppkommit på huset under garantitiden, som är entreprenörens ansvar att åtgärda. Men om du tycker du har koll på läget och MH tar ansvar för det som du har upptäckt så kan det vara överflödigt. Under förutsättning att du också har koll på att inget allvarligt fel har uppkommit, som du själv inte har upptäckt.

Besiktningen har ingen funktion vid en försäljning.
 
Tack för det Vanbeasten, Vi gjorde så, MH kom ut och noterade alla fel som ska åtgärdas. Smidigt och såklart en besparing på 5-6.000 kr för en besiktning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.