Hej,

Vi har en del fukt i garaget som jag misstänker kommer från ett trasigt stuprör i väggen (70 tals villa). Blev lite nyfiken på Drystone (I.P.E PRO+) och frågade efter offert.Som jag har förstått så ska apparaten som monteras på väggen leda svag ström genom bottenplattan och väggen och på så sätt tvingar vattenmolekylerna bort från väggen). I informationsbladet som kom med offerten står så här

Motverka fuktproblem med I.P.E PRO+:

Om din källare eller ditt bottenplan har drabbats av stigande fukt hjälper vår I.P.E PRO+ dig att bli av med det. Produkten skruvas fast på en vägg som drabbats av stigande fukt och får fukten att byta riktning och gå ner i marken igen.I.P.E PRO+ kan också anslutas till Rising Damp-appen, vilket ger dig som kund möjlighet att följa processen. Appen kan direkt avläsa och registrera fuktnivån i väggen, så att du kan se hur fuktnivån successivt minskar.

Har ni någon erfarenhet från tekniken? Funkar det?
 
Låter som en produkt med låg sannolikhet att fungera, tror du får större effekt om du skriker åt väggen.

Om du har ett trasigt stuprör i väggen så är lösningen att öppna upp väggen och fixa stupröret.
 
Det finns, har funnits diverse produkter på marknaden som arbetar efter samma princip. De har väl hittils visat sig vara ren bluff.

Det som komplicerar frågan lite är att tekniken som sådan används i några fåtal seriösa applikationer, men då inte för att hålla källare fria från fukt, utan för att hålla undan vatten vid vägbyggen etc. Och det verkar då handla om HELT andra nivåer på strömmar som behövs.

Just för att det finns en teori bakom som inte är total bluff, gör det hela lite mer trovärdigt, lättare att lura folk.

OM detta hade fungerat så skulle de företag som bluffat med detta de senaste 15 - 20 åren vara miljardföretag idag. Åtminstonde ett av företagen grundades av en person medan han satt i fängelse för ett momsbedrägeri i 50 miljonersklassen.
 
  • Gilla
heimlaga och 1 till
  • Laddar…
D
Har nog lika stor effekt som om du klistrar fast en apelsin på väggen. Var inte detta t o m uppe i plus en gång?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.